Bitcoin (BTC)

Hükümetler Bitcoin (BTC) Yatırımı Yapmaya Başlayabilir!

İlk olarak bireysel yatırımcıların alımları ile yükselişe geçen lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), daha sonra da kurumsal yatırımcıların yardımı ile yükseldi.

Kurumsal yatırımcıların ve özellikle Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık yatırımı sonrasında ünlü isimler artık merkez bankaları ile hükümetlerin BTC alımına başlayabileceğini vurgulamıştı. Şimdi ise oldukça güvenilir bir kaynak tarafından aktarılan bilgilere göre hükümetler ve hükümetlere bağlı fonlar direkt BTC alımına başlayabilir.

Bitcoin Yatırım Sırası Hükümetlerde

New York Dijital Yatırım Grubu CEO’su Robert Gutmann, konu hakkında yaptığı açıklamada hükümetlere bağlı varlık fonlarının Bitcoin yatırımı yapmaya başlayabileceğini vurguladı. Gutmann bu yorumunu Real Vision kurucusu Raoul Pal ile gerçekleştirdiği bir röportajda dile getirdi. Pal ise buna ek olarak Singapur’un varlık fonunun net bir şekilde Bitcoin yatırımı yaptığını vurguladı. Pal’ın aktardığı bilgilere göre Temasek isimli fon, şu an 306 milyar dolarlık varlıkları arasında madencilerden aldığı BTC’lere de yer vermekte.

MicroStrategy veya Tesla gibi şirketlerin Bitcoin alımları fiyatta olumlu yönde inanılmaz bir etki yaratsa da bir ülkenin varlık fonunun BTC alımı yapması kesinlikle her şeyi değiştirebilecek etkiye sahip. Gutmann da açıklamasının devamında yatırımcıların şu an stratejilerini değiştirmeye başladığını belirterek aslında bu düşük fiyatların fırsat olabileceğini ima etti.

BTC fiyatı gün içerisinde 50.400 dolara kadar çekildikten sonra hafif bir yükseliş yakaladı ve an itibarıyla 51.950 dolardan işlem görüyor.

En Son Yazılar

Bu Hafta Bitcoin’in (BTC) 48 Bin Dolara Yükselmesiyle, Bu Altcoin’ler Uçuşa Geçti!

Kripto para sektöründe son günlerde volatil yükselişler yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) artışları,…

12.02.2024 - 00:03

Yükselişlerden Önce Bitcoin Toplayan Balina, Yüklü BTC Satışı Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte sert yükselişler meydana gelmişti. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

11.02.2024 - 23:02

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Her ne kadar piyasada yükselişler baskın…

11.02.2024 - 21:57

SON DAKİKA: Fenerbahçe Puan Kaybetti, Bu Altcoin Çöküş Yaşadı!

Geçtiğimiz dakikalarda Fenerbahçe - Alanyaspor müsabakası sona erdi. 2-2'lik beraberlikle biten müsabaka, Fenerbahçe'nin Süper Ligdeki…

11.02.2024 - 21:18

Bitcoin Boğası Justin Sun, Bu Altcoin’de Yakım Yapılacağını Duyurdu!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, attığı…

11.02.2024 - 19:39

Önümüzdeki Hafta Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

11.02.2024 - 18:08