Haberler

Hisse Senetlerini Bırakıp, Bitcoin ve Kripto Piyasasına Geçen Yatırımcı Sayısı Yüzde 140 Arttı!

Tüketici verilerini işleme firması olan CivicScience, yaptığı yeni bir araştırmaya göre geleneksel hisse senetlerine kıyasla, paralarını kripto para birimlerine yatırmak istediğini söyleyen kişilerin sayısı sadece 5 ayda %140 arttı. Ayrıca, hisse senetlerinde yatırımı bulunan büyük bir yatırımcı kitlesinin hisse senetlerini satarak kripto varlıklara yatırım yaptığı gözlemlendi.

Hisse Senetleri Yerine Kripto Para Birimlerini Tercih Eden Yatırımcı Oranında Büyük Sıçrama Yaşanıyor

Araştırma ve veri toplama firması CivicScience tarafından 2021 yılının belirli zamanlarında, ABD’deki 18 yaş üzerindeki insanlara anket yapılarak bu sonuçlar belirlendi. Ankete katılan 3.700 katılımcıya, paralarınızı hisse senedine mi yoksa kripto para birimlerine mi yatırmak istersiniz sorusu soruldu. Bu soruya kripto para birimlerini tercih edeceğini söyleyen yatırımcıların sayısı sadece 5 ayda iki katına çıkarak %140 arttı.

Haziran ayında ankete katılan yatırımcıların %10’u, kasım ayında %24’ü ise yükselen geleneksel hisse senetlerine kıyasla, yatırımlarını kripto para birimlerine yapma olasılığının daha yüksek olduğunu belirtmişti.

Finans piyasasını ve ekonomiyi ”çok yakından” veya ”biraz yakından” takip ettiğini söyleyen yatırımcıların, hisse senetlerini bırakarak kripto varlıklara yatırım yapmak istemeleri ilginç olarak karşılandı.

Öyle ki, piyasayı ”çok yakından” takip ettiğini söyleyen ankete katılan 1285 yatırımcının %40’ı yakın çevresindeki insanların hisse senetlerini bırakması sağlayarak, kripto varlıklara yatırım yapmalarında öncülük ettiğini söylüyor.

Bu oran piyasayı biraz yakından takip edenler için %30 iken piyasayı hiç takip etmeden yatırım yapanlar arasında %17 olduğu belirtildi.

Kripto para birimlerine yatırım yapmak için hisse senetlerini sattığını belirten 1.988 yatırımcının %40’ı varlıklarının sadece %10’nu sattığını, devamı ile hold olduklarını belirtti. Ancak, ankete katılan yatırımcıların 5’te 1’i bir kripto para birimine yatırım yapmak için hisse senetlerinin yarısından fazlasını sattığı söylemekte.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: FED Enflasyonu Nasıl Düşürdüyse, Bizde Öyle Düşüreceğiz!

Bugün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde açıklamalarda…

31.01.2024 - 18:20

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09