Haberler

Herkesin Beklediği ABD Enflasyonu Açıklandı! Bitcoin Nasıl Etkilenecek?

Tüm piyasaların ve yatırımcıların yakından takip ettiği, Amerika Birleşik Devletleri’nin enflasyon verileri an itibariyle açıklanmış durumda. Kasım ayı tüketici enflasyon oranını %6.8 olarak açıklayan ABD’de, işler yoluna girmiyor.

Bloomberg’in paylaştığı verilere göre bu enflasyon oranı 1982 yılından bu yana kadar bakıldığı zamanki en yüksek enflasyon verisi olarak dikkat çekiyor. Pandeminin getirdiği zorluklar sebebiyle enflasyon verileri yükselmeye devam etmekte.

FED’in ilerleyen günlerde açıklayacağı faiz artırımı, hisse senedi, tahvil, bono yatırımı öncesi bir çok kripto para yatırımcısının beklediği enflasyon verilerinin açıklanışı, kripto para piyasalarına yükseliş olarak yansımış gibi duruyor.

ABD enflasyon verileri açıklanmadan önce 47.500 dolar seviyelerinde bulunan BTC hızlı bir şekilde 50.000 dolar seviyelerine kadar yükselmiş durumda. Kripto para yatırımcıları ise ilerleyen günlerde FED’den gelecek bir faiz artırımı görmekten korkmaya devam ediyor.

FED’in bu enflasyon verileri karşısında faiz artırması çok olası gözükmediği gibi Bitcoin’in; “FED faiz artıracak, Korona Omicron Varyantı geliyor, Evergrande krizi” gibi asılsız haberlerle çöküşünün ardından, 2022 yılında gerçek yükselişler yapması beklenmekte.

Piyasaya sürülen bearish haberlerle beraber, yatırımcılara korku ve panik ortamına sokup ellerinde ki yatırımları almaya çalışan balinaların oyunları suya düşecek gibi durmakta. Evergrande krizi çözülmüş, Omicron varyantının ise sanıldığı kadar riskli olmadığı anlaşılmıştı.

FED’in de bu enflasyon verilerine bakıldığında faiz artırabilmesi çok olası gözükmemekte. Bir çok yatırımcının düşüşlerde panik ve korkuyla beklediği dönemin sonuna yaklaşılıyor gibi gözüküyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listelemeye Hazırlanıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda…

31.01.2024 - 01:09

İşte Bugünün En Çok Artan ve Düşen Altcoin’lerinin Listesi!

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

31.01.2024 - 00:37

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12