Altın

Haftanın Kapanış Öncesi, Dolar Ve Altın Teknik Analizi!

Bu haftaya ABD enflasyon verilerinin damga vurduğu görülüyor. Geçtiğimiz aya göre sert bir şekilde düşüş yaşayan enflasyon oranları, beklentilerin dahi altında gelmesiyle birlikte küresel piyasalarda yükseliş başladı.

Küresel piyasalar ve kripto para birimlerinin yükselişleri sırasında ise ABD dolar endeksinin (DXY) parabolik yükselen trendinin kırıldığı görülüyor.

Her ne kadar DXY gelen düşüşlerin ardından bir tepki almayı başarmış olsa da, DXY artık satıcı baskısının daha yüksek olduğu bir döneme giriyor. İlerleyen süreçte düşüşlerine devam etmesi beklenen ABD dolar endeksi, piyasaların yükselmesini sağlayabilir.

 

Her ne kadar bu hafta itibariyle ABD doları güç kaybediyor olsa da, Türk lirası paritesine bu düşüşler yansımadı. ABD dolarının halen son günlerin tepe seviyesinde olması dikkat çekiyor.

DXY‘nin düşüşünden Türk lirasının daha fazla değer kaybetmesi, ABD dolarının ilerleyen haftalarda 18.29 direncini aşarak yükselişe geçmesini sağlayabilir.

ABD dolarının 18.29 Türk lirası direncini aşması halinde 20 Türk lirasını hedeflemesi beklenirken, yükselen trendin kırılması halinde ise 15 Türk lirasına kadar gerileyebilir.

Gram altında bu hafta itibariyle ONS altın ile birlikte yükselişe geçmesi dikkat çekiyor. ABD dolar endeksinin (DXY) değer kaybetmesi, altın cephesini de hareketlendirmiş durumda.

İlerleyen haftalarda 1040 Türk lirasının üzerinde haftalık kapanış yapması halinde 1200 Türk lirasına kadar yükselmesi beklenen gram altın, 1000 Türk lirası desteğini kaybettiği takdirde 880 Türk lirasına kadar gerileyebilir.

 

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

İşte Bitcoin’in 52 Bin Dolara Yükseldiği Gün En Çok Artan Altcoin’ler!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle çok uzun bir sürenin ardından 52 bin…

15.02.2024 - 01:21

Santiment: Bitcoin’de (BTC) 52 Bin Dolar Zirve Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle yaşadığı yükselişler ile birlikte 52 bin dolar…

15.02.2024 - 00:25

Selcoin Bitcoin’de (BTC) Satış Yaptı, Gözünü Altcoin’lere Çevirdi!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Selcoin, bugün itibariye yeni bir…

14.02.2024 - 23:31

Binance’de Listeli Bu Altcoin’in Vakfı, Kendi Ürününde Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Polygon (MATIC), bugün itibariyle yukarı yönlü…

14.02.2024 - 22:53

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’in Ticaretini Askıya Alıyor!

Dev kripto para borsası Coinbase, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Coinbase'in desteklediği projeler…

14.02.2024 - 22:26

SEC Başkanı Gensler, Bitcoin (BTC) Hakkında Konuştu!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

14.02.2024 - 21:17