Altcoin

Haftanın En Çok Kazandıranları: SLP ve Shiba Inu (SHIB) Teknik Analizi!

Yatırımcıları fazlaca terste bırakan bir haftayı geride bırakıyoruz. Bitcoin’in bir yukarı bir aşağı hareketler etmesi vadeli yatırımcıları büyük zararlara uğratmış durumda.

Her ne kadar spot yatırım yapan kullanıcılar kaldıraçlı yatırım yapan kullanıcılar kadar zarar etmese de, haftalık görünüme baktığımızda çok tutarsız bir tablo ile karşı karşıyayız.

Haftanın son günlerine doğru gelen düşüş hareketleri bütün haftayı etkilemiş durumda. Hafta başına güzel başlayan Bitcoin bile şuan düşüş trendini devam ettirmekte.

Son günlerdeki düşüş hareketlerinde yaptığı yükselişleri bir nebze olsa korumayı başarıp yatırımcılarına bu hafta güzel kazançlar getiren Smoot Love Potion’u (SLP) ve Shiba Inu’yı (SHIB) gelin birlikte analiz edelim:

SLP’de Yeni Teknik, Çok İyi Çalışıyor!

Yatırımcılar her ne kadar takip etmeseler dahi grafik formasyonu ve uygulanan yöntemler, borsalar üzerinde bariz bir şekilde yüksek başarı oranına sahip durumda.

Son günlerde üst düzey Bloomberg analistlerinin de kullandığı yeni bir teknik bulunmakta. Bu yeni tekniğin ismini Türkçeye “Sarmal Fibonacci Tekniği” olarak çevirebiliriz.

Piyasaya yeni sürülmüş olan SLP, çok uzun zamandır düşüş yaşıyordu. Temel analiz bakımından SLP tokenin AXS oyununda bedava dağıtılıp arzının arttırılması, bundaki en büyük sebep olabilir.

AXS, SLP’nin bu düşüşüne dayanamayarak sistemi değiştirmesinin ardından, SLP’de sert yükselişler gördük. SLP ise an itibariyle 0.029 dolar seviyelerinde yer almakta.

Düşen trendine kadar yükseliş yaşayan SLP, bu hafta itibariyle %180’den fazla artış yaşadı. Düşen trendden reddedilen SLP, dipten tepeye çektiğimiz Fibonacci seviyesi olan 0.0285 doların üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Büyük tabloda tepeden dibe Fibonacci uygularken, kısa vadede gelen yükselişle beraber dipten tepeye Fibonacci uyguluyoruz. Bu uygulamanın ardından ise 2 Fibonacci’de kesişen seviyeler Sarmal Fibonacci Tekniği’ne göre çok güçlü seviyeleri ortaya çıkarmakta.

SLP’ye de bu tekniği uyguladığımız takdirde 2 tane kritik bölgeyi elde etmiş bulunmaktayız. SLP’de ilerleyen günler 0.379 – 0.412 dolar aralığının kırılmasıyla beraber düşen trendinde kırılmasını bekleyebiliriz.

Böyle bir kırılım ardından çok daha sert yükselebilecek olan SLP, bu kırılımı gerçekleştirememesi durumunda ise 0.216 – 0.226 dolar destek bölgesine bir geri çekilme yaşayabilir.

Yazımızda belirttiğimiz bu 2 bölge aralığı, SLP için en kritik bölgeler olarak gösterilebilir.

Shiba Inu, Kritik Seviyede Tutunuyor!

Yatırımcılarına bu hafta itibariyle en fazla kazanç sağlayan 2. kripto parada Shiba Inu olmuş durumda. Bu hafta %100 yükselme başarısı gösteren SHIB, an itibariyle %44 kar oranında konumlanıyor.

Yayın saati itibariyle 0.00003042 dolar seviyelerinde yer alan Shiba Inu, aritmetic grafikte düşen trendini kırmasının ardından büyük bir patlama yaşamıştı. Ekibin güzel haberleri açıklamasıyla beraber yatırımcılara büyük kazanç getiren SHIB, kritik bir bölgede yer almakta.

0.00002900 – 0.00003200 dolar bölgesinin içinde yer alan SHIB, bu aralığın alt bandından destek almaya devam ederken, üst bölgeyi de halen kırabilmiş değil. Bitcoin’in yatay gitmesiyle, Shiba Inu ilerleyen  günlerde bir kırılım yapabilir.

Bitcoin’in yatay veya yükseliş hareketleri yapması durumunda yükseliş gerçekleştirebilecek olan Shiba Inu, Bitcoin’de tekrar bir düşüş hareketi görmemiz durumunda ise sert geri çekilmeler yaşayabilir.

*Yazımızda belirttiğimiz kritik seviyelerde işleme dahil olacak okurlarımız, bu kritik seviyelerin altına stop koyarak risklerini minimalize edebilirler!

*Yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası Sert Yükselen Bu Altcoin’de Satış Yapmaya Başladı!

Büyük yatırımcılar aldıkları kararlar ile kripto gündemine gelmeye devam ediyor. Kripto para yatırım şirketlerinin yanı…

18.02.2024 - 11:11

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Hafta Sonu Geçiriyor?

Bu hafta sonu itibariyle kripto para sektöründe düşüşlerin daha baskın olduğu görülebiliyor. Lider kripto para…

18.02.2024 - 00:36

Bitcoin Ayısı Capo, BTC ve Altcoin’ler Hakkındaki Son Düşüncelerini Paylaştı!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Crypto Capo, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

17.02.2024 - 23:32

SICAK GELİŞME: Bu Haber ile Türklerin Takibindeki Bir Altcoin Uçuşa Geçti!

Son dakikalarda Türk kripto para yatırımcıları The Guardian'ın İstanbul Başakşehir Futbol kulübü hakkında paylaştığı habere…

17.02.2024 - 22:19

Büyük Kripto Yatırımcıları, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yüklü Yatırımlar Yapıyor!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam etmekte. Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin…

17.02.2024 - 21:28

DİKKAT: Bu Ülkede Bankaların Bitcoin ve Altcoin İşlemleri Yasaklandı! İşte Detaylar..

Honduras Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CNBS), yerel bankaların dijital varlıklarla işlem yapmasını ve…

17.02.2024 - 20:16