Analiz

Hafta Sonu Gelirken, Bitcoin Yatırımcıları Altın ve Dolar Metriklerini Takip Ediyor!

Bitcoin yatırımcıları arzı kısıtlı en önemli ürün olan altın ve yatırımlarını şekillendirdiği ABD dolarını yakından takip ediyor.

Bitcoin ve kripto paraların değerinin ABD doları ile belirlenmesinden ötürü Türk lirasının dolar karşısında yaptığı hareketler, biz Türk vatandaşlar için büyük önem arz etmekte.

Son yıllarda ülkemizin para biriminin değer kaybetmesi birçok vatandaşı yoğun bir şekilde üzdüğü gözlemleniyor. ABD dolarının halen sadece 7 ay önce 8.20 Türk lirası seviyelerinden işlem gördüğünü unutmamak gerek.

Bugün itibariyle 14.87 Türk lirasına dayanan ABD dolarına endeksli stablecoin Tether, an itibariyle düşen trendini kırdı.

İlerleyen günlerde FED‘in faiz artışı karşısında TCMB faiz artışı yapmaması durumunda yükselişe başlayabilecek olan ABD doları, kısa süre içerisinde 15 Türk lirasında bulunan kritik direnç aşması bekleniyor.

Bu direncin aşılmasının ardından 16.13 Türk lirası seviyelerine kadar değer kazanabilecek olan dolar, FED‘in faiz artışı karşısında TCMB‘nin de faiz artırması durumunda ise 15 Türk lirası direncinden düşüş yaşayabilir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “faiz sebep, enflasyon sonuç” sözüne bağlı kalan TCMB, ilerleyen dönemlerde politika faizinde bir artış göstermesi beklenmezken, örtülü faiz artışı olan kur korumalı mevduat sistemine ise devam etmesi tahmin ediliyor.

Gram Altında Son Durum Ne?

Haberimizin yazıldığı esnada 879 Türk lirası seviyelerinde bulunan gram altın, son dönemlerde düşüş yaşamaya devam ediyor.

İlerleyen süreçte 880 – 890 Türk lirası aralığından destek alarak yukarı yönlü hareket edebilecek olan gram altın, 950 Türk lirası seviyesinde bulunan direnci kırmasının ardından yoluna devam edebilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51