Bitcoin (BTC)

Güney Kore’den Bitcoin ve Altcoin’lere Kötü Haber! Yeni Yasaklar Yolda..

Ülkenin en üst düzey mali düzenleyicisi olan Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu bugün, yerel vatandaşların kredi kartlarını kullanarak kripto para satın almasını yasaklamayı amaçlayan bir kredi finansmanı yasası önerdi.

Düzenleyici kurum bu yeni değişikliğin ana nedeninin, kripto tüccarlarının yabancı kripto borsalarından kripto satın almasını sınırlamak olduğunu söyledi.

FSC, konu ile ilgili paylaştığı duyuruda, yurt içi fonların yasa dışı çıkışı, kara para aklama ve spekülatif davranışların teşvik edilmesi konusunda endişelerin ortaya çıktığını ve bunun da son alınan karara yol açtığını kaydetti.

Düzenleyici, son teklif ile ilgili kamuoyunun geri bildirimlerini 13 Şubat’a kadar toplamayı planlıyor. Yonhap Haber Ajansı’na göre, teklifin 2024’ün ilk yarısında uygulanmak üzere gözden geçirilip oylanması bekleniyor.

Finansal raporlama yasasında 2021 yılında yapılan bir değişiklik uyarınca, Güney Koreli kripto kullanıcıları, yerel borsalardaki gerçek adlarıyla doğrulanmış para çekme ve yatırma hesaplarını kullanarak ticaret yapmaları gerekiyor.

Yerel ticaret platformlarının, yerel bir bankayla ortaklık kurmak da dahil olmak üzere, fiat paradan kriptoya hizmetler sağlamak için sıkı lisans hazırlıkları yapması da gerekiyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Önümüzdeki Hafta Bitcoin ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Gelen haberler, ekonomi verileri ve yetkili bazı kişilerin açıklamaları, lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

04.02.2024 - 22:33

Büyük Yatırımcılar Ethereum (ETH) Topluyor! İşte Son Veriler..

Kripto para sektöründe kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve lider…

04.02.2024 - 21:06

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yatırımcıların gözleri artık yeni haftada yaşanacaklara…

04.02.2024 - 19:20

Bu Altcoin’de Kilitler Açıldı, Binance’e Yüklü Transferler Gerçekleştirildi!

Kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyen birçok gelişme bulunmakta. Büyük yatırımcıların yüklü satışlar veya alışlar yapması,…

04.02.2024 - 18:04

Popüler Analist: Ethereum (ETH) Bu Seviyeyi Kaybetmezse, Sert Yükselecek!

Önemli kripto para analistlerinden bir tanesi olan Michael Van De Poppe, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

04.02.2024 - 15:45

Bu Altcoin’de Ani Düşüş Yaşandı, Ekip Açıklama Yayınlamak Zorunda Kaldı!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle satıcıların yoğunlukta olduğu ve haftalık kapanışlar öncesinde düşüşlerin yaşandığı görülüyor.…

04.02.2024 - 13:37