Bitcoin (BTC)

Goldman Sachs: 2023’de En İyi Performans Gösteren Ürün Bitcoin (BTC)!

2023 yılı, 2022 yılındaki ayı sezonunun aksine kripto para sektörü için fazlasıyla iyi başladı. En dip seviyeden yüzde 80 oranında değer kazanan lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), geleneksel yatırımcıların dahi dikkatini çekmeyi başarmış gibi gözüküyor.

Geçtiğimiz yıl özelinde yaşanan olaylar doğrultusunda zirve seviyesinden yüzde 78 oranında değer kaybeden Bitcoin, altcoin‘lerin de çok büyük bir çöküş yaşamasına sebebiyet vermişti.

Şuan itibariyle baktığımızda ise Bitcoin’in ayı sezonunu sonlandırdığını ve boğa trendine giriş yaptığını görebiliyor. Çokuluslu bir ABD yatırım bankası olan Goldman Sachs, son raporunda Bitcoin’deki yükseliş hareketlerini vurguladı.

2023 yılının başından itibariyle Bitcoin, ABD borsa endeksleri, altın ve euro gibi birçok yatırım aracını değerlendiren devasa banka, tüm yatırım araçları arasında en iyi performans gösteren ürünün Bitcoin olduğunu aktarıyor.

Goldman Sachs yetkilileri, Bitcoin’in fiyatındaki son artışları, Amerikan Merkez Bankasının (FED) şahin faiz artış sürecini sonlandırmasına bağlıyor. FED’in güvercinleşmeye başlaması, BTC’yi olumlu etkiledi.

22 Mart tarihinde ise FED yeni faiz artış kararını açıklayacak. Şuan itibariyle son beklentiler her ne kadar 25 baz puanlık bir artış yönünde olsa da, faiz artışı yapılmasını beklemeyen yatırımcıların oranının da yüzde 30’ların üzerinde olduğu gözlenmekte.

Okurlarımızın ilerleyen günlerde FED’in faiz kararı ile birlikte gelebilecek volatil hareketlerden etkilenmemek için yatırımlarına stop koymaları önerilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51