NFT

Gittigidiyor’un Arkasındaki Şirket, Bitcoin Yerine NFT’leri Tercih Etti!

Gittigidiyor‘un arkasında olan ve kısa süre önce Türkiye pazarından tamamen çekilen küresel e-ticaret platformu eBay, dijital koleksiyon ürünleri alanındaki çalışmalarını ilerletmek amacıyla açıklanmayan bir meblağ karşılığında İngiltere merkezli bir NFT platformunu satın aldığını söyledi.

2018 yılında İngiltere’nin Manchester şehrinde kurulan KnownOrigin, sanatçıların ve koleksiyoncuların NFT’ler oluşturmasına, satın almasına ve satmasına izin veren blockchain tabanlı bir platformdur. Anlaşmanın ayrıntıları açıklanmasa da bunun eBay için büyük bir adım olduğu söylenebilir.

eBay, NFT Platformu Satın Aldı!

Dünya devi e-ticaret şirketi daha önce de Genesis isimli kendi NFT koleksiyonunu piyasaya sürmüş ve aslında sektörü denemişti. Platformun şimdi KnownOrigin isimli NFT projesini satın alması aslında pazarın ilerleyen dönemde ne kadar hızlı büyüyebileceğini göstermekte. EBay’in CEO’su Jamie Lannone konu hakkında şunları vurguladı:

“kNOWNORİGİN OLDUKÇA ETKİLEYİ, TUTKULU VE SADIK BİR GRUP SANATÇI İLE KOLEKSİYONCU KİTLESİNE SAHİP OLMAKLA BİRLİKTE TOPLULUĞUMUZA HARİKA ŞEYLER KATACAK.”

NFT‘ler kesinlikle 2021 yılında büyük bir patlama yaşadı ve Beeple gibi ünlü isimler milyonlarca dolarlık satışlar gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl 87 milyar dolarlık satış hacmine ulaşan eBay’in pazardaki yeri tartışılamayacak kadar büyük ve kesin.

Şimdi de bunun NFT alanına girmesi diğer e-ticaret şirketlerine benzer adım atma şansı verebilir. Amazon henüz kripto para sektörüne girmedi ancak ilerleyen yıllarda girmek zorunda kalabilir.

En Son Yazılar

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28

Popüler Kripto Tüccarı Saldırıya Uğradı, Milyonlarca Dolarlık Altcoin Çalındı!

Kripto para sektörünün en korkutucu isimleri olan bilgisayar korsanları, yatırımcıların varlıklarını hedef almaya devam ediyor.…

16.02.2024 - 11:09