DeFi

Gene DeFi, Gene Hack: MetaDao’dan 800 Ethereum Çalındı!

2021 yılı kripto para sektörü için bu zamana kadarki en verimli yıl olarak görülse de bunun aslında dolandırıcılar için de benzer durumda olduğu söylenebilir. 2021 yılında milyarlarca dolarlık vurgunlar yapıldı ve yıl bitimine yaklaşılırken bunların devam ettiği görülmekte.

MetaDao Hacklendi

Özellikle merkeziyetsiz finans protokollerinin sayısında yaşanan artış, bazı projelerin kontrolsüz büyümesine ve artmasına kapı araladı. Bu da tabii ki güvenliği ikinci plana attı. Şimdi yaşanan saldırıda ise Metadao isimli proje, milyonlarca dolar kaybetti.

PeckShield isimli güvenlik şirketi tarafından aktarılan bilgilere göre vurgun 3,2 milyon doların üzerinde. Uzmanlar, şu an için toplam zararın 3,8 milyon dolara yaklaştığını aktarıyor. Metadao’da ilk olarak 800’den fazla ETH çalındığı tespit edildi.

Uzmanlar tarafından tespit edilen Ethereum adresi şimdiden “Metadao” rugpull adresi olarak mimlendi. Bunun an itibarıyla 46 ETH bulundurduğu ve geri kalan fonların ise Tornado Cash isimli iz silme uygulamasına gönderildiği belirtiliyor.

Tornado Cash, birçok farklı kullanıcının fonlarını karıştırarak aslında iz sürülmesini imkansız hale getiriyor. Projenin ise hacklenmek yerine rug pull yaptığı belirtiliyor. Bu da aslında proje geliştiricilerinin kendi kullanıcılarının fonları ile kaçması anlamına gelmekte.

Buna ek olarak Binance Smart Chain ağındaki MetaSwapMGas projesinin de 1.100 BNB‘lik bir vurgun yaptığı açıklandı ve bugünün saldırılarının sayısı şimdiden 2 oldu. DeFi sektöründeki kullanıcıların bu gibi durumlara karşı çok ama çok dikkatli olması gerekiyor gibi gözükmekte.

En Son Yazılar

Bu Hafta Bitcoin’in (BTC) 48 Bin Dolara Yükselmesiyle, Bu Altcoin’ler Uçuşa Geçti!

Kripto para sektöründe son günlerde volatil yükselişler yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) artışları,…

12.02.2024 - 00:03

Yükselişlerden Önce Bitcoin Toplayan Balina, Yüklü BTC Satışı Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte sert yükselişler meydana gelmişti. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

11.02.2024 - 23:02

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Her ne kadar piyasada yükselişler baskın…

11.02.2024 - 21:57

SON DAKİKA: Fenerbahçe Puan Kaybetti, Bu Altcoin Çöküş Yaşadı!

Geçtiğimiz dakikalarda Fenerbahçe - Alanyaspor müsabakası sona erdi. 2-2'lik beraberlikle biten müsabaka, Fenerbahçe'nin Süper Ligdeki…

11.02.2024 - 21:18

Bitcoin Boğası Justin Sun, Bu Altcoin’de Yakım Yapılacağını Duyurdu!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, attığı…

11.02.2024 - 19:39

Önümüzdeki Hafta Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

11.02.2024 - 18:08