Bitcoin (BTC)

Genç Nesil, Altın Yerine Bitcoin’i Tercih Ediyor!

Bitcoin, özellikle genç yatırımcılar için dijital altın olarak zaten anılmakta olsa da bu konum gün geçtikçe daha da sağlamlaştı.

Yıllardır altından daha iyi performans gösteren ve enflasyon oranının çok ötesinde büyüme kaydeden lider kripto para birimi, enflasyonla mücadele için yeterince yüksek getiri isteyenlere yönelik biçilmiş kaftan oldu.

Normalde altın zaten enflasyona karşı güvenli bir araç olsa da bunun pasif getiri oranının çok az olması BTC‘nin öne geçmesini hızlandırdı. BTC resmen yavaş ancak emin adımlarla yatırımcılar için en güvenli araçlardan birisi oldu.

BTC, Şimdiden Altının Yerini Aldı

Wharton Üniversitesi finans profesörü Jeremy Siegel de bunu onaylayan en son isim oldu. Siegel, lider kripto para biriminin artık genç nesil için resmen altın haline geldiğini ve herkesin altın almak yerine BTC almayı tercih ettiğini aktardı.

CNBC’ye konuşan profesör, Bitcoin’in enflasyona karşı başarılı bir savunma ortaya koyduğunu ve altını geçebilmek için zaten bunun olmazsa olmaz olduğunu vurguladı.

“Hadi bununla yüzleşelim. bence bitcoin enflasyona karşı bir savunma aracı ve birçok genç nesle göre bu artık altının yerini aldı. dijital coinler artık yeni nesil için altın anlamına geliyor.”

Buna ek olarak altın son dönemde oldukça kötü performans sergiledi ve burada da BTC’nin nasıl altının yerini çaldığı görülebilmekte. BTC artık enflasyona karşı direnç ortaya koysa da şu an fiyatın sert bir düşüş trendinde olduğu görülmekte.

En Son Yazılar

İşte Bitcoin’in 52 Bin Dolara Yükseldiği Gün En Çok Artan Altcoin’ler!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle çok uzun bir sürenin ardından 52 bin…

15.02.2024 - 01:21

Santiment: Bitcoin’de (BTC) 52 Bin Dolar Zirve Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle yaşadığı yükselişler ile birlikte 52 bin dolar…

15.02.2024 - 00:25

Selcoin Bitcoin’de (BTC) Satış Yaptı, Gözünü Altcoin’lere Çevirdi!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Selcoin, bugün itibariye yeni bir…

14.02.2024 - 23:31

Binance’de Listeli Bu Altcoin’in Vakfı, Kendi Ürününde Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Polygon (MATIC), bugün itibariyle yukarı yönlü…

14.02.2024 - 22:53

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’in Ticaretini Askıya Alıyor!

Dev kripto para borsası Coinbase, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Coinbase'in desteklediği projeler…

14.02.2024 - 22:26

SEC Başkanı Gensler, Bitcoin (BTC) Hakkında Konuştu!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

14.02.2024 - 21:17