Bitcoin (BTC)

G.Kore’li Bithump, Bitcoin ve Kripto Paralara Karşı Tedbirleri Sıkılaştırıyor!

Güney Kore‘nin en büyük kripto para borsası olan Bithumb, gelen baskılara dayanamayarak kaydı olmayan kripto para cüzdanlarından artık çekim işleminin yapılamayacağını duyurdu.

Kripto para regülasyonlarının sertleşmeye devam ettiği Güney Kore’de, kripto paralar ve borsaları üzerindeki baskı artmaya devam ediyor. Ülkenin en büyük kripto para borsası da bu baskılara dayanamayarak kayıtsız cüzdanlardan çekimleri yasakladığını duyurdu.

Bankanın Baskıları Sonuç Verdi!

Bithumb borsasıyla beraber çalıştığı bilinen NH Nonghyup bankasının baskıları sonuç verdi. Güney Kore medyasından önemli haber akışlarının bulunduğu Money Today’in paylaştığı habere göre NH Nonghyup bankası Bithumb borsasına baskı yapıyor.

Güney Kore Hükümeti’nin en yakın sürede ülkedeki kripto para ticaretini durdurmak istediği, vatandaşlar tarafından açıkça biliniyor. Dünyaca ünlü bir borsa olan Bithumb her ne kadar bu yasaklamalara karşı çıkmaya çalışsa da, artık boyun eğmeye başlamış gibi gözüküyor.

Güney Kore’de çıkarılan yeni kripto para regülasyonlarıyla beraber borsalar ve bankalar artık kimlik bilgileri olmayan müşterilerin işlem yapmasına izin vermeyecek. Kripto paralarda bulunan gizliliği ortadan kaldıran olay, Twitter’da büyük tepki çekmiş durumda.

Güney Kore’nin ülkeden servet kaçırma yolu olarak gördüğü kripto paralarda, yurtdışına seyahat durumunda ise sert kurallar yer almakta. Yatırımcıların yurtdışına çıktığı zaman kripto varlıklarını NH Nonghyup bankasına çekip orada kilitli bırakmaları gerekiyor.

Bu kurala uymayan vatandaşların ise ilerleyen günlerde yürürlüğe girecek bir kanun tasarısı ile yatırım yaptıkları kripto paralara el konulacağı düşünülmekte.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04