Haberler

FTX CEO’su Bankman: ”Hayatımın Tek Pişmanlığı Bitcoin ve Kripto Piyasası”

FTX kripto para borsasının kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried, Bitcoin ve kripto para piyasasına geç katıldığı için çok pişman olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, hayatındaki en büyük pişmanlığın kripto para sektöründeki yarışa, bir sıfır geriden başlamak olduğunu belirtiyor. 29 yaşındaki genç girişimci, 2017 yılında kripto paraların geleceğini görerek FTX kripto borsasını kurmaya karar verdi. Böylece kripto para sektörüne ilk adımını da atmış oldu.

FTX borsası kurulduğunda, çok güçlü rakiplerle ve ülkelerin yasal düzenlemeleri ile zorlu bir süreçten geçmek zorunda kaldı. Ama borsa, kripto paraların da doğası gereği hızlı bir şekilde büyümeye devam etti ve kazançlarını milyonlara katladı.

Şirketin kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried kripto para sektörüne 2012 yılında katılsaydı neler olabileceğini hayal ediyor. Fakat, 2017 yılında katılmakla da çok geç kalmadığı için şanslı olduğunu düşünüyor.

Hiç bir zaman çok geç değildir

FTX borsasının kurucusu genç milyarder Sam Bankman-Fried, Yahoo Finance ile yaptığı röportajda, kripto para ve güncel finansal konularda samimi görüşlerini dile getirdi.

”Hayatımda en büyük pişmanlığım kripto para sektörüne neden daha erken girmediğim oldu. Daha önce 2012 yılında arkadaşım bir indikatör yaparak bu sektöre girdi.

Ama ben o vizyonu göremedim. Aynı arkadaşımla beş yıl sonra yani 2017 yılında FTX kripto para borsasını kurduk. Bu işe 2012 de girdiğimizi düşünsenize neler olabilirdi?”

Sam Bankman-Fried, zamanlamasına rağmen hala kripto para sektöründe bazı taşların yerine oturmadığını düşünüyor. Tüketicilerin finansal deneyimlerinin büyük ölçüde çözülmediğini ve daha bu konunun 2021 yılının başlarında şekillenmeye başladığını ifade ediyor. Ayrıca, ülkelerin düzenleyici politikalarını da yeni yeni şekillendirdiğini vurguluyor. Bu nedenle, bir şeye başlamanın asla geç olmadığını ifade ediyor.

FTX çok hızlı büyüdü

Genç girişimci Sam Bankman-Fried’in kripto para sektörüne geç girmesine rağmen, kurduğu FTX borsası çok hızlı büyüdü ve devam ediyor. Şu an dünyanın en büyük üçüncü borsası olarak hizmet vermekte. Günlük işlem hacmi 5 milyar doları aşan borsa, 2011 yılında kurulan Kraken ve 2013 yılında kurulan Huobi borsalarını geride bırakmış durumda.

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22