Borsa

FTX Borsası, Ethereum (ETH) NFT’lerini Listeliyor!

FTX US borsası, Ethereum NFT’lerini alım ve satım ticaretine açmak için kolları sıvadı ve bu konuda ilk olması beklenen Coinbase’in önüne bile geçti. Önde gelen borsa, ekim ayında piyasaya sürülmesinden bu yana, platformda mevcut olan Solana tabanlı NFT’lerin seçimine ek olarak, Çarşamba günü Ethereum NFT’lerinin ticaretine de başladığını duyurdu .

FTX US, Ethereum NFT’lerini Ekliyor

Tanınmış borsa değişimi başlattı ve bir dizi güncelleme ile, en çok aranan Ethereum koleksiyonlarını kendi borsası üzerinde satışa sunacak.

FTX.US borsası, Coinbase’in benzer bir ticaret açılımı başlatma planlarını tamda açıkladığı sıralarda, ekim ayında Solana NFT’lerini destekleyen güncellemesini yaparak, NFT dünyasına hızlı bir dalış yaptı. Coinbase borsası da ETH NFT’lerini yıl sonuna doğru açacağını açıklamasının üstüne yapılan bu FTX atağı NFT pazarına olan ilgili gösteriyor.

Ayrıca Coinbase borsası sadece Ethereum NFT’lerini de destekleyeceğini açıkladı. Şu anda Solana’da (SOL) platformundaki NFT’leri sunup sunmayacağı henüz belli değil.

FTX borsasının Ethereum’u tekrar benimsemeye yönelik bu hamlesi, borsanın Coinbase’e karşı yükselmesine yardımcı olsa da, hala mücadele etmesi gereken birkaç borsa rakibi daha var. Muhtemelen en büyüğü, yıl boyunca bu alana hakim olan ve NFT pazarının devi olan OpenSea.

NFT’lerin alım satım merkezi konumundaki OpenSea, geçen ay işlem hacminde 10 milyar dolara ulaştı ve rakiplerine erişmeleri mümkün olmayan bir fark attı. Ancak FTX.US borsası, NFT satışı yapan merkezi borsaların önüne geçmek için en önemli olan komisyon ücretlerinde ucuzluk sağlamayı hedefliyor. FTX.US NFT satışından yalnızca %2 satış ücreti alırken, OpenSea %2,5 alıyor ve bu durum tercihleri tamamen değiştirebilecek nitelikte.

Merkezi borsalar ve diğer büyük firmalar, NFT’ler ve Metaverse eksenindeki gelişmelere uyum sağlamak için acele ediyor. Geçen ay Asya pazar lideri Kucoin, Facebook’un Meta olarak yeniden markalaşacağını açıklamasından haftalar sonra 100 milyon dolarlık bir Metaverse fonu duyurmuştu.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Yeni Bir Altcoin Parite Listeleme Duyurusu Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile piyasanın gündeminde kalmaya devam ediyor. Binance bugün…

01.02.2024 - 12:02

Kilitler Açıldı, Büyük Yatırımcılar Bu Popüler Altcoin’de Satış Yapmaya Başladı!

En önemli kripto para projelerinden bir tanesi olan Curve Finance (CRV), bugün itibariyle satış baskısı…

01.02.2024 - 11:05

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16