Haberler

Fransa Devleti El Koyduğu Bitcoin’leri (BTC) Satışa Çıkardı!

Fransa hükümetinin geçen senelerde başlattığı siber soruşturma neticesinde, vatandaşların Bitcoin hesaplarına saldırı düzenleyen hackerları yakaladı. Soruşturma kapsamın da bilgisayar korsanlarının farklı hesaplardan 611 adet BTC’yi çaldıkları belirtildi. Hükümetin kararı ile ele geçirilen 611 adet BTC açık artırma ile satışa çıkarılacak.

Yerel haber kuruluşu olan Cyberguerre göre, satılacak olan BTC’lerin 2019’da gerçekleşen siber saldırı ile kripto para borsası Gatehub kullanıcılarının hesaplarından çalındığı söylendi. Konunun mahkemeye taşınması ile çalınan BTC’lere el konuldu. Mahkeme devam ederken sanıklar için herhangi bir ceza henüz verilmedi. Sanıkların mahkemeyi kazanması halinde satıştan elde edilen geliri talep edebileceği belirtildi.

Bitcoin satışıyla ilgili devleti paylaştığı bazı bilgiler; 611 Bitcoin satış işlemi 17 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Ele geçirilen Bitcoin’lerin ilk defa açık artırmayla satışının yapılacağını belirtildi. Satışı yapılacak olan 611 BTC’nin şu an ki değeri yaklaşık olarak 35 milyon dolar olduğu açıklandı. Bu açık artırmaya Paris de bulunan ünlü müzayede evi Kapandji Morhange’nin ev sahipliği yapacağı duyuruldu.

Açık artırmanın nasıl yapacağına dair paylaşılan bilgiler; satış işlemleri iki seansta 478 lot satışı ile tamamlanması beklenecek. İlk seansın sabah 9’da, ikinci seansın ise öğlenden sonra  saat 14:00 da olacak şekilde planlandığı söylendi. Lot’ların değer aralığı 0.11 BTC ile 20 BTC olarak belirlendi. İlk seans satışı 0.11 ile 2 BTC arasında 437 lot ile gerçekleşecek. İkinci seans satışı ise 5 ile 20 BTC arasında 41 lot ile tamamlanacak.

Satış işlemleri tamamlandıktan sonra, mahkemeden karar çıkana kadar toplanan gelir Caisse des depots et Consignations hesabında koruma altına alınacak.

En Son Yazılar

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11