Ethereum (ETH)

Finans Devinden Çok Kritik Ethereum (ETH) Uyarısı!

ABD’nin en büyük finans şirketlerinden birisi olan JPMorgan, toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimine yönelik bir uyarıda bulundu. JPMorgan’ın önde gelen stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou, ETH hakkında yaptığı açıklamada aslında büyük bir riske işaret etti.

Ethereum, Rakipleri Karşısında Güç Kaybedebilir

Analistler, özellikle Ethereum rakiplerinin yakında çok daha güçlü olabileceğini ve Ethereum‘a zor anlar yaşatabileceğini düşünüyor. Özellikle Sharding teknolojisinin L1 odaklı altcoinler arasındaki popüler kullanımı, DeFi dünyasını değiştirebilir ve analistlere göre ETH’yi arka planda bırakabilir.

Panigirtzoglou önderliğindeki analistler artık Ethereum’un piyasa hakimiyetinin risk altında olduğunu düşünüyor. DeFi dünyasında %100 hakimiyete sahip olan Ethereum, aslında 2021 yılında SOL, AVAX ve ADA gibi projelere karşı güç kaybı yaşadı ve yaşamaya da devam edecek gibi gözüküyor.

Analistler ise 2022 yılında ve önümüzdeki yıllarda Solana, Terra, Binance Smart Chain ve Avalanche gibi rakiplerin daha çok değer kazanacağını düşünüyor. Bunda etkili olan en temel faktör ise ölçeklenebilirlik çözümleri ve işlem ücreti farkları.

Aslında bu durum şu an yaşanan piyasa geneli düşüşlerde de görülüyor. Bitcoin’in 42.000 doların altına çekildiği anlarda Ethereum şu an piyasadaki en büyük kaybedenlerden oldu ve TERRA sonrasında top 10 içerisinde en sert düşüş yaşayan kripto para durumunda.

ETH’nin düşüşlerde artık rakip L1 ağlarına göre çok daha hızlı değer kaybetmesi kesinlikle oldukça önemli bir sinyal veriyor.

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: Bu Haber ile Türklerin Takibindeki Bir Altcoin Uçuşa Geçti!

Son dakikalarda Türk kripto para yatırımcıları The Guardian'ın İstanbul Başakşehir Futbol kulübü hakkında paylaştığı habere…

17.02.2024 - 22:19

Büyük Kripto Yatırımcıları, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yüklü Yatırımlar Yapıyor!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam etmekte. Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin…

17.02.2024 - 21:28

DİKKAT: Bu Ülkede Bankaların Bitcoin ve Altcoin İşlemleri Yasaklandı! İşte Detaylar..

Honduras Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CNBS), yerel bankaların dijital varlıklarla işlem yapmasını ve…

17.02.2024 - 20:16

Binance’deki Bu Altcoin’in Kurucusu, Kendi Ürününün de Satış Yapıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Curve…

17.02.2024 - 18:42

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05

Polygon’un Alt Şirketi, MATIC Satışı Yapıyor! Nasıl Olur?

Kripto para sektöründeki alım satım hamleleri yatırımcıların dikkatini çekmekte. Dönem dönem bazı kripto projelerinin kendi…

17.02.2024 - 14:57