Bitcoin (BTC)

Federal Rezerv Başkanının Kritik Faiz Açıklaması, Bitcoin’i Kötü Etkileyebilir!

Kripto para sektörü ve geri kalan bütün piyasalar şu an için Federal Rezervin faiz kararına odaklandı. FED tarafından yapılacak bir faiz artışı kesin gibi gözükse de tarih henüz kesinleşmedi ve bekleyiş bütün piyasaları etkiliyor.

St. Louis Federal Rezerv Başkanı James Bullard ise ipucu niteliğinde önemli açıklamalarda bulundu.

FED Başkanı Bullard: Faiz Artışı Gelmeli

CNBC’ye bir demeç veren Bullard, enflasyonun da hızlandığını itiraf etti. Bullard, bu sebeple FED’in direkt olarak önden yüklemeli faiz artışı yapması gerektiğinin altını çizdi.

Ünlü ekonomist konu hakkında yaptığı açıklamada enflasyonun yukarı ivmesinin sürpriz olduğunu ve beklenenin üstünde geldiğini hatırlattı. Bullard, bunlara tepki verilmesi gerektiğini ifade etti ve bütün piyasalarda tahribat olmadan faiz artışı istedi.

40 yılın en yüksek enflasyonuna gelindiğinin farkında olan Bullard, FED’i daha çevik hareket etmeye çağırdı. Bullard, FED’in Temmuz ayına kadar en az 100 baz puan faiz arttırması gerektiğini ifade etti. Bu ise beklentilerin çok üzerinde ve ABD dolarını harekete geçirecek bir kuvvette.

Bullard, Powell’ın faiz artışının ne zaman olacağına dair karar vereceğini belirttikten sonra ise kendi kararının iyi olduğunu aktardı.

Bullard’a göre faiz artışı hızlı ve beklenenin üzerinde gelmeli. Bu konuda “iş arkadaşlarımı ikna etmem gerek” ifadelerini kullanan Bullard, net bir faiz artış sinyali verdi.

Lider kripto para birimi Bitcoin ise bu artıştan olumsuz etkilenecektir.

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası Sert Yükselen Bu Altcoin’de Satış Yapmaya Başladı!

Büyük yatırımcılar aldıkları kararlar ile kripto gündemine gelmeye devam ediyor. Kripto para yatırım şirketlerinin yanı…

18.02.2024 - 11:11

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Hafta Sonu Geçiriyor?

Bu hafta sonu itibariyle kripto para sektöründe düşüşlerin daha baskın olduğu görülebiliyor. Lider kripto para…

18.02.2024 - 00:36

Bitcoin Ayısı Capo, BTC ve Altcoin’ler Hakkındaki Son Düşüncelerini Paylaştı!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Crypto Capo, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

17.02.2024 - 23:32

SICAK GELİŞME: Bu Haber ile Türklerin Takibindeki Bir Altcoin Uçuşa Geçti!

Son dakikalarda Türk kripto para yatırımcıları The Guardian'ın İstanbul Başakşehir Futbol kulübü hakkında paylaştığı habere…

17.02.2024 - 22:19

Büyük Kripto Yatırımcıları, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yüklü Yatırımlar Yapıyor!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam etmekte. Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin…

17.02.2024 - 21:28

DİKKAT: Bu Ülkede Bankaların Bitcoin ve Altcoin İşlemleri Yasaklandı! İşte Detaylar..

Honduras Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CNBS), yerel bankaların dijital varlıklarla işlem yapmasını ve…

17.02.2024 - 20:16