Bitcoin (BTC)

FED Konuştu, Bitcoin (BTC) Düşüşe Geçti!

ABD Merkez Bankası (FED) yaptığı açıklamalarla piyasalar yön verdiği görülüyor. Geçtiğimiz dönemlerde çok daha şahin açıklamalar yapan FED üyeleri, son dönemlerde piyasaların değer kaybı sonrası daha yumuşak söylemlere geçmiş durumda.

Her ne kadar FED üyeleri daha yumuşak söylemlerde bulunuyor olsa da, Bitcoin ve ABD borsalarının bu açıklamalar sonucu değer kaybına uğradığı göze çarpıyor.

Bugün itibariyle ise FED üyesi John Williams TSİ 16.00’da enflasyon ve faiz artışları hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

Basın mensuplarına karşı konuşan Williams, kritik söylemlerde bulunduğu gözlemlendi:

“Hızla oranları daha normal seviyelere yükseltmek istiyoruz. Hazine piyasasında piyasa işlev bozukluğu belirtileri görmüyoruz. Çin’deki olaylar ve Ukrayna’daki savaş, piyasa oynaklığının başlıca itici güçleridir”

Oranları normal seviyelere ulaştırmak istediğini açıklayan Williams, Çin’in içinde bulunduğu tedarik sorunları ve Ukrayna’da ki savaş ortamının piyasaları derinden etkilediğini vurgulamakta.

FED üyesi John Williams, yaptığı konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Talep arzdan çok daha ağır basıyor. Geniş bir mal grubunda enflasyon görüyoruz. ancak Para politikası talebi azaltabilir ve arz ile aynı hizaya getirebilir.”

“Bilançoyu düşürme planları uzun vadeli faiz oranlarını etkiliyor. Benim beklentim, enflasyonun 2023’te biraz aşağı ineceği yönünde. Önümüzdeki toplantılarda 50 BPS‘lik faiz artırımı mantıklı.”

Talebin arzdan fazla olmasının enflasyonun artış göstermesine neden olduğu söyleyen Williams, 2023 yılında enflasyon oranlarının düşüş yaşayacağına inanmakta.

FED’in ilerleyen toplantılarında 50 baz puanlık bir faiz artışını mantıklı bulan FED üyesi, Powell’ın yarın yapacağı açıklamalar hakkında bir söylemde bulunmadığı görüldü.

Bu açıklamalar sonucu ABD borsaları ile korele bir şekilde değer kaybettiği görülen Bitcoin ise an itibariyle 29.700 dolar seviyelerinden işlem görmekte.

Yorumları Göster

  • Crypto piyasasının bir gerçekliği ve umut verici yanı kalmadı. Sonuçta, hepimiz para kazanmak, hatta zengin olmak istiyoruz. Ancak, crypto giderek ümitsiz bir para kaybetme piyasasına dönüşüyor. FED konuşmasa, Çin bir şey diyecek, o olmasa Kanada. Bu kadar spekülatif ve kendi varlığı dışında her şeye bağlı/bağımlı bir piyasanın, artık kimseyi zengin edebileceğini sanmıyorum.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) 57 Bin Doları Gördü! Yükselişler Devam Edecek mi? Son Durum Ne?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe volatil yükselişlerin yaşandığı görülebiliyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

27.02.2024 - 12:43

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin Paritelerini Listeleyecek!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto piyasasının…

27.02.2024 - 12:07

Ön Satıştan Ethereum (ETH) Alan Tüccar, 8 Yılın Ardından Satış Yapıyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe yükseliş trendinin devam ettiği görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in…

27.02.2024 - 11:09

İşte Bitcoin’in (BTC) 55 Bin Dolara Yaklaştığı Gün Sert Yükselen Altcoin’ler!

Kripto para sektöründe yine tarihi günlerden bir tanesi yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)…

27.02.2024 - 00:34

Bitcoin Yatırımcıları Dikkat: FED Faiz İndirimlerini Erteleyebilir! İşte Olası Tarih..

Kripto para sektöründe ve geleneksel finans piyasalarında uzun bir süredir ABD Merkez Bankasının (FED) faiz…

27.02.2024 - 00:04

Bitcoin’de (BTC) Yükselişler Kaç Dolara Kadar Devam Edecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle bullish hareketler devam etmekte. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)…

26.02.2024 - 22:55