Ethereum (ETH)

Ethereum’da Haftalık Kapanış Öncesi Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektörünün lider altcoin‘i olan Ethereum (ETH), bu hafta itibariyle yüzde 5’den fazla yükseliş yaşamayı başarmış durumda. ABD borsalarının yukarı yönlü hareketler sergilemesi, Ethereum’u da fazlasıyla olumlu etkilemiş gibi gözükmekte.

Bu hafta özelinde her ne kadar Ethereum’da yükselişler meydana gelmiş olsa da, ETH halen haftalık grafik üzerindeki kritik direnç seviyesini aşmayı başaramadı.

Şuan itibariyle haftalık grafik üzerinde Bitcoin gibi 2’li dip formasyonu oluşturan Ethereum, önümüzdeki hafta ABD’den gelecek enflasyon verilerine göre bir kırılım gerçekleştirebilir.

ABD’deki enflasyon verilerinin beklentilerin (yüzde 6.5) altında gelmesi halinde, Ethereum’un 1.280 dolar direncini aşacağı tahmin edilmekte. Bu direnç seviyesinin kırılması, altcoin’leri de harekete geçirecektir.

Böyle bir senaryoda önümüzdeki haftalarda 1.680 dolar direncini zorlayacak olan Ethereum, tekrardan kripto para sektörünün hareketlenmesini sağlayabilir. Bitcoin dominans tablosunun düşüş yaşadığı bugünlerde ETH’nin de yükselişe geçmesi, altcoin’lerin değer kazanmasını sağlayabilir.

Ethereum’un 1.280 dolar direncini aşamaması ise yeni bir düşüş trendinin başlamasına neden olabilir. Kötü senaryoda ise ETH yatırımcılarının 1.070 dolar major destek seviyesini takip etmesi gerekmekte.

Önümüzdeki hafta ABD enflasyon verileri ve FED başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarına göre hareket edecek olan Ethereum, altcoin’lerde bir rahatlama rallisinin başlamasını sağlayabilecek mi? merak konusu..

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: FED Enflasyonu Nasıl Düşürdüyse, Bizde Öyle Düşüreceğiz!

Bugün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde açıklamalarda…

31.01.2024 - 18:20

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Marjinde Listeleyecek!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bugün itibariyle popüler borsa resmi…

31.01.2024 - 17:02

SON DAKİKA: ABD’de Öncü Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe satıcıların baskın olduğu görülüyor. Bu akşam ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 16:30