Ethereum (ETH)

Ethereum Tabanlı Tornado Cash’in Geliştiricisi, Hapiste Kalacak!

Kripto para sektörünün önemli platformlarından bir tanesi olan Tornado Cash, son dönemlerde ABD Hazine Bakanlığının yaptırımları ile karşı karşıya kalmaya devam ediyor.

Bir kripto karıştırıcısı olan Tornado, ABD’ye göre kara para aklama operasyonlarında aktif rol oynadığı için yasaklanmış durumda.

Geçtiğimiz süreçte tutuklanan Tornado Cash geliştiricisi Alexey Pertsev, bu karar sonrasında her ne kadar temyiz başvurusunda bulunmuş olsa da, bugün itibariyle bu başvurunun reddedildiği açıklandı.

ABD’nin yanı sıra Hollanda yetkilileri de Tornado Cash’in kara para aklamayı kolaylaştırdığını düşünmekte. Bu sebepten ötürü Alexey Pertsev’in Amsterdam’daki tutukluluk süreci devam edecek.

Pertsev’in eşi Ksenia Malik, The Block’a son mahkemede yaşananları aktardı. Ksenia Malik, Hollanda’daki davada görev alan bir yargıcın itirazı reddettiğini söyledi.

Hollanda Kamu Savcılığı ve Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi ise basın mensuplarının konu hakkında sorduğu soruları cevapsız bıraktı.

Rusya’da doğan Pertsev, 10 Ağustos’ta Amsterdam’da tutuklandı. 7 haftadan uzun bir süredir gözaltında olan Alexey Pertsev, son alınan karara göre, 22 Kasım’a kadar gözaltında kalacağı bilinmekte.

Malik, yargıcın itirazı reddetmesinin “kesinlikle adil olmadığını” ve Pertsev’in hiçbir argümanının dikkate alınmadığını söyledi. “Burada mutlak bir hukuksuzluk yaşanıyor” diyen Malik, kritik sürecin devam ettiğini paylaşıyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Dev Kripto Yatırımcısı Elindeki PEPE’leri Sattı, SHIB, MANA, SAND ve Bu Altcoin’den Satın Aldı!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini…

01.03.2024 - 16:08

Bir Kripto Balinası, Ethereum’da (ETH) Kar Realizasyonu Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte çok sert yükselişler yaşandı. Son birkaç hafta itibariyle lider kripto…

01.03.2024 - 15:11

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’deki Token Takası İşlemini Tamamladı!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Popüler borsa bugün itibariyle PlayDapp…

01.03.2024 - 13:53

Dogecoin (DOGE) Boğası Elon Musk, Bu Altcoin’in Kurucusuna Dava Açtı!

Son gelen bilgilere göre dev iş insanı Elon Musk, sözleşme ihlali nedeniyle OpenAI CEO'su ve…

01.03.2024 - 12:39

2010 Yılında Bitcoin Satın Alan Tüccar Harekete Geçti! BTC Satışı mı Yapacak?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 15 yıl özelinde finans piyasalarına resmen damga vurdu.…

01.03.2024 - 12:16

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Listeleyeceğini Duyurdu! İşte Ayrıntılar..

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Popüler borsa bugün…

01.03.2024 - 11:06