Ethereum (ETH)

Ethereum Rakibi Solana Ekosistemine Saldıran Hackera Ödül Verilecek!

Kripto para sektörünün en popüler ürünlerinden bir tanesi olan Solana, birçok saldırı ve hack olayı ile karşı karşıya kalıyor. Geçtiğimiz günlerde de buna benzer bir olay yaşanmış ve birçok yatırımcı mağdur olmuştu.

Bu yaşanan olayların ise Solana tabanlı bir cüzdan olan Slope Wallet‘tan kaynaklandığı ortaya çıktı. Müşterilerin güvenlik şifrelerinde bir açık veren Slope, birçok kripto para yatırımcısının fonlarının çalınmasına sebebiyet verdi.

Slope Wallet yetkilileri ise yaşanan bu olayların ardından yeni bir karar almışa benziyor. Saldırganın peşine düşen birçok yazılımcı halen bir sonuca varamadı.

Yatırımcıları büyük zarara uğratan Slope ise bu yaşananları unutturabilmek ve fonları geri kazanmak için çabalıyor. Saldırganlara yeni bir teklifte bulunan Solana tabanlı cüzdan yetkilileri, şu sözleri aktardı:

“Hacker çalınan fonları aşağıda bulunan cüzdan adresine iade ederse, bu fon miktarının yüzde 10’u kadar bir ödül kazanacak.”

“Slope ekibi, saldırganın parayı 48 saat içinde fonları iade etmesi halinde herhangi bir yasal işlem başlatmayacağına söz veriyor.”

Hackerın fonları iade etmesi halinde yüzde 10’luk bir ödül vereceğini açıklayan Slope Wallet, bu işlemlerin 48 saat içerisinde tamamlanması halinde ise yasal bir sürecin dahi başlatılmayacağını vurgulamakta.

Her ne kadar bu teklif şimdilik güzel gibi gözüküyor olsa da, saldırganlar nasıl bir cevap verecek tahmin edilememekte.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

Yorumları Göster

  • Bu tip coinlerden uzak durun. Luna gibi. İlginç ama Ethereum da böyle. Bir gün, her an patlamaya hazır. Mevcut arzın 10 katını basıp piyasaya sürdüm dese Vitalik Bey, ne yapacaksınız? Yasak mı? Değil.

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28