NFT

“Ethereum Fiyat Kaybını İkiye Katlayabilir” JP Morgan Analisti Açıklıyor!

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan JP Morgan’ın önde gelen ekonomisti ve kripto analisti Nikolaos Panigirtzoglou, son araştırma raporunda düşüş trendinde olan Ethereum’un (ETH) fiyat düşüşünü ikiye katlayabileceğini öne sürdü.

Nikolaos, Ethereum’un değiştirilemez tokenler (NFT’ler) sektöründeki hakimiyetinin gittikçe azaldığını ve bunun sonucunda ETH fiyatının da etkileneceğini iddia ediyor.

Etherum Fiyat Düşüşü Hızlanabilir

Kasım 2021’de 4.878 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan Etherum fiyatı alarm veriyor. Ethereum Kasım ayından bu yana %35 üzerinde kayıp yaşamış durumda.

JP Morgon analisti Nikolaos’un raporuna göre ETH tek kaybı token fiyatında yaşamıyor. NFT sektöründeki hakimiyetinin de %80’e düştüğü belirtiliyor. Ayrıca, Ethereum, NFT pazar hakimiyetini hala elinde bulundururken, rakibi Solana tarafından tehdit ediliyor.

Panigirtzoglou’ya göre Ethereum, rakiplerinin eline bu tip fırsatlar vermeye devam ederse, bu durumun ETH fiyatını ciddi oranda kötü etkileyeceğini düşünüyor.

”NFT sektörünün benimsenmesi 2022 yılında hızla artmaya devam ederse, bu Ethereum fiyatı için büyük bir sorun haline gelecektir.”

“Ayrıca, Ethereum gas fiyatların hala istenilen seviyeye düşürülememesi en büyük sorun. bu durum, daha düşük komison ücretli rakiplerine altın tepsi de sunulan farklı bir fırsat olarak görülebilir.”

Diğer yandan NFT alım satım platformu OpenSea, Ocak 2022 itibari ile şirket değerinin 13.3 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştığını açıkladı. Ayrıca, aralık ayı içerisinde 2.7 milyar dolar değerinde NFT satışının gerçekleştirildiği açıklanırken, aslan payının (2.3 milyar dolar) ETH’ye gittiği belirtilmekte.

En Son Yazılar

SON DAKİKA: Bu Popüler Altcoin, Endonezya Bilişim Bakanlığı ile Ortaklık Kurdu!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Lisk…

27.02.2024 - 16:18

49 Yıllık Analist, Bitcoin’deki (BTC) Zirve Tahminini Değiştirdi!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Peter Brandt, paylaştığı tahminlerle dikkat çekiyor.…

27.02.2024 - 15:38

SON DAKİKA: DWF Labs, Binance’deki Bu Altcoin’e 10 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı!

Kripto para sektörünün en büyük piyasa yapıcılarından bir tanesi olan DWF Labs, son dakikalarda gelen…

27.02.2024 - 14:32

Bitcoin Borsası UPbit Bu 2 Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı, Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan UPbit, bugün itibariyle yeni…

27.02.2024 - 13:33

FTX Ethereum’da (ETH) Satış, Balinalar ise Alım Yapıyor!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum (ETH), bugün itibariyle Bitcoin (BTC) ile birlikte yükseliş yaşıyor.…

27.02.2024 - 12:58

Bitcoin (BTC) 57 Bin Doları Gördü! Yükselişler Devam Edecek mi? Son Durum Ne?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe volatil yükselişlerin yaşandığı görülebiliyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

27.02.2024 - 12:43