Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH), Yeni Bir Altcoin Sezonu Başlatabilir!

Lider altcoin olan Ethereum, Merge birleşmesi sayesinde son dönemlerde çok ciddi miktarda yükseliş yaşadığı görüldü. Dip seviyeden yüzde 150’e yakında bir yükseliş yaşayan ETH, kripto para sektörünün bir nebze de olsa toparlanmasını sağlamıştı.

Her ne kadar Ethereum bu denli sert yükseliş yaşamış olsa bile Bitcoin‘in 30 bin dolar seviyelerine kadar dahi yükseliş yaşamaması, altcoinlerin değer kazanmasını engelledi.

Son dönemlerde Ethereum dominance tablosunun çok sert bir şekilde yükseldiği görülüyor. Sektördeki para lider altcoine akmaya devam ediyor.

Ethereum‘un piyasa hakimiyeti artık kritik direnç noktası olan yüzde 20 – 21 aralığına ulaştı. Bu seviyelerden dominance tablosunun düşüş yaşaması beklenmekte.

Bitcoin‘in değer kaybetmediği takdirde Ethereum piyasa hakimiyetinin düşüşe geçmesi, genel bir altcoin rallisinin başlamasını sağlayabilir.

Her ne kadar birçok altcoin dip seviyesinden yüzde 50 – 150 aralığında bir yükseliş yaşamış olsa da, ATH seviyesinden yüzde 99’a varan düşüşler yaşayan bu ürünlerin değerini 2’ye katlaması yatırımcılar adına hiçbir şey ifade etmiyor.

Yeni yatırımcılarda grafiklere baktığında 2 kat yükselmiş bir üründen ziyade tepe seviyesinden yüzde 90 düşüş yaşayan bir yatırım aracı görüyorlar.

Bu görüntü ise sektöre yeni yatırımcı girişini engellemekte. İlerleyen süreçte kripto para sektörüne yeni yatırımcıların girmesi için altcoinlerin yeni bir ralli sezonu başlatması ve dijital varlıklar üzerindeki ilginin artış göstermesini sağlaması gerekmekte.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin Dolandırıcısı SBF, Ne Kadar Hapis Cezası Alacak?

Geçtiğimiz yıllarda kripto para sektöründe tarihin en büyük çöküşlerinden bir tanesinin yaşanmasına sebebiyet veren FTX…

29.02.2024 - 12:45

Kripto Balinaları, Bitcoin’deki (BTC) Yükselişler Sonrasında Neler Yapıyor?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak görülen balinalar, aldıkları kararlar ile dikkatleri üzerine çekiyor.…

29.02.2024 - 12:22

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’deki Ağ Yükseltmesini Destekleyecek!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, aldığı kararlar ile kripto…

29.02.2024 - 12:02

Bitcoin’in 64 Bin Doları Gördüğü Gün, Altcoin’ler Nasıl Performans Sergiledi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

29.02.2024 - 00:26

İşte Bitcoin’deki (BTC) Sert Yükselişlerin Tüm Sebepleri!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), bu ay itibariyle %50'ye yakın bir yükseliş yaşamayı başardı.…

28.02.2024 - 23:39

ABD Hükümeti, Bitfinex Davasında Ele Geçirdiği Bitcoin’leri (BTC) Transfer Ediyor!

Dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), aldığı kararlarla kripto para…

28.02.2024 - 22:35