Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH), Yakın Vadede 5.000 Doları Görecek mi? İşte 3 İşaret

Toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH), 2021 yılına damga vuranlardan birisi oldu ve 4.370 dolara kadar yükseldi. Mart 2020’den bu yana yaşanan yükselişe bakıldığında ETH’nin yükseliş oranı olarak Bitcoin’i bile geride bıraktığı görülüyor.

Buna rağmen uzun süredir beklenen ve kritik bir seviye olan 5.000 dolara hala ulaşılamadı. Peki yeni yeni başladığı görülen bu rallide ETH fiyatının 5.000 doları görmesi mümkün mü?

Ethereum Fiyatını Olumsuz Etkileyecek 3 Etmen

Ethereum fiyatının yakın vadede 5.000 dolara ulaşması için hem piyasanın hem de ETH içerisindeki durumun kusursuz ilerlemesi gerekiyor. Ethereum’un en önemli güncellemelerinden olan London hard forku 4 Ağustos tarihinde aktif edilecek ancak güncellemenin gecikme yaşaması mümkün. İlk olarak temmuz ayının sonu olarak belirlenen tarih zaten 4 Ağustosa ertelenerek ilk gecikme yaşanmıştı.

London hard forku içerisindeki EIP-1559 ile madencilerin geliri, ETH alıp yakmak için kullanılacak. Bu, madencilerin gelirini azaltırken ETH’nin enflasyonunu da aynı şekilde etkileyecek. Buna ek olarak EIP-3554 de Proof-of-Stake’e geçme aşamasında ağın madencilik zorluğunu etkileyecek. Ethereum’un geçmişindeki güncellemelere bakıldığında ise bunların birkaç kere ertelendiği görülüyor ve London için de benzer bir durum olabilir. Bu da 5.000 dolar hayallerini suya düşürecektir.

İkinci önemli sinyal ise madencilere dayanıyor. Madencilerin geliri kademeli olarak azalacak ve bundan rakip ağların faydalanması an meselesi gibi gözüküyor. Analistler özellikle Binance Chain ve Solana gibi ağların ek güvenlik katmanı koyarak extra madenci ve hash gücünden faydalanabileceğini düşünüyor. Bu da ETH fiyatını olumsuz etkiler.

Son sinyal ise ETH 2.0’ye geçişin, London başarılı bir şekilde tamamlansa bile 2022 yılına kadar gerçekleşmeyeceğinin bilinmesi. Bu esnada Solana gibi rakip ağlar ise çoktan bu özelliğe sahip. “Ethereum Katili” olarak bilinen projelerin yaptıkları ataklar ile ETH fiyatının olumsuz etkilenmesi bir hayli muhtemel.

En Son Yazılar

OTC ile Binance’deki Bu Altcoin’e Yatırım Yapan Tüccar, Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Curve (CRV), halen istenilen performansı sergileyemiyor.…

24.02.2024 - 13:28

Bir Kripto Balinası, Türklerin Sevdiği Bu Şaka Altcoin’in de Satış Yapıyor!

Kripto para sektöründe son dönemde kritik bir süreç yaşanıyor. Her ne kadar piyasa fazlasıyla bullish…

24.02.2024 - 11:11

Bitcoin (BTC), ETH ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle daha çok yatay bir trendin hakim olduğu görülüyor. Lider kripto…

24.02.2024 - 00:39

Binance Sözcüsü, ABD’ye Ödenecek 4.3 Milyar Dolarlık Ceza Hakkında Konuştu!

Dev kripto para borsası Binance, kripto sektörünün gündeminde yer alıyor. Geçtiğimiz saatlerde Yargıç Richard Jones,…

24.02.2024 - 00:14

Düşükten Alıp Zirveden Satmakta Usta Tüccar, Ethereum (ETH) Satışı Yaptı!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam etmekte. Şuan itibariyle sektörde bir altcoin rallisi beklentisi olsa…

23.02.2024 - 23:24

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Binance ile ABD Arasındaki Davada Yeni Gelişme!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, uzun bir süredir ABD düzenleyici kurumları ile mücadele…

23.02.2024 - 22:37