Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) Madencileri, Yeni Güncelleme İle Tamamen Ortadan Kalkacak mı?

Ethereum (ETH) ağındaki ölçeklenebilirlik sorunu en çok ağdaki madencilerin işine yarıyor. Sadece 23 Şubat tarihinde madencilerin 50 milyon dolarlık işlem ücreti geliri elde etmeleri de tam olarak buna işaret etmekte. Buna rağmen Ethereum madencilerinin tahtı, yıl sonuna yetiştirilmeye çalışılan ETH2 güncellemesi ile sarsılabilir.

Ethereum Ağında Madenci Sorunu Sürüyor

Aslında Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin ile ağdaki bazı madencilerin çoktan karşı karşıya geldiği biliniyor. Buterin, Ethereum’u iyileştirebilecek EIP-1559 güncellemesini hayata geçirmek için uğraşırken madencilerin buna karşı çıkması büyük bir çıkmaza neden oluyor. Buterin de bu konuda kısa süre önce bir açıklama yaparak isteyen madencinin ağı terk edebileceğini, yeni madencilerin geleceğini vurguladı. Madencilerin ağın kontrolünü ele geçirmek için %51 saldırısı yapması ise Buterin’e göre hiç olası değil. Böyle bir durumda ağın daha hızlı PoS yani varlık ispatı modeline geçeceğini belirten Buterin, aslında madencilere gözdağı verdi.

PoS ağının gelmesi için ise Ethereum 2.0’nin hayata geçirilmesi gerekiyor. Şu an PoW yani iş ispatı modeli üzerine kurulu olan Ethereum, tam olarak bu sebepten madencilere ihtiyaç duyuyor. Ethereum’un PoS’a geçmesi her zaman madenciler için bir tehlike oluştursa da şu an için 2 yıllık bir süreç var ve madenciler bu süreçte ciddi kazançlar elde edebileceklerine inanıyor.

Genesis Mining’in kurucusu Philip Salter konu hakkında yaptığı açıklamada yaklaşan ETH2 tehlikesine rağmen madencilerin 2 yıllık kazanç dönemi için ağda kalacağını vurguladı. Salter buna ek olarak EIP-1559’un kabul edilmesi ve aktif edilmesi durumunda madencilerin ödüllerinin %50 düşeceğini vurguladı. Ancak buna rağmen yeni güncelleme madenciliği tam olarak ortadan kaldırmayacak. Asıl sorun ise Ethereum 2.0 hayata geçirilince başlayacak.

Yorumları Göster

  • Tarihe Not: ETHereum'un yerini hem değer hem büyüklük/hacim bakımından ADA'ya (Cardano) bırakacağı kanaatindeyim. Ya da tersinden ifade edelim, ADA (Cardano) hem değer hem de büyüklük/hacim bakımından ETHereum'un yerini alacak. YTD!

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14