Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) İçin Beklenen Onay Geldi!

Ethereum Geliştirme Protokolü (EIP) 1559, yapılan son toplantı ve oylama ile resmen onaylandı. EIP-1559, Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan London hard forku ile resmen aktif edilecek. Söz konusu geliştirme protokolü Ethereum topluluğunun birbiri arasında ciddi kavgalar etmesine yol açmıştı.

EIP-1559 Resmen Kabul Edildi

EIP-1559 ile madencilerin elde edeceği kazanç bir miktar gerileyecek ve uzun bir süreden beri madenciler buna onay vermiyordu. Ancak Vitalik Buterin’in ısrarı ve topluluğun büyük bir kısmının bunu kabul etmesi, madencileri çaresiz bırakmış gibi gözüküyor.

EIP-1559 ile madencilerin gelirinin %20 ila %30 arasında düşeceği ancak bu gelirin daha fazla ETH almak için kullanılacağı biliniyor. Alınan ETH’ler yine topluluk tarafından yakılacak ve bu durum aslında Ether fiyatı için olumlu etki edecek.

Geliştirici Tim Beiko konu hakkında yaptığı açıklamada da canlı yayında bunun kabul edildiğini ifade etti. Zorluk bombası ise London hard forkuna kadar ertelenecek. Zorluk bombası, ağdaki madencilik zorluğunun inanılmaz oranda arttırılmasını ve madenciliğin yapılacak hale gelmesini hedefleyen bir gelişme.

Ethereum topluluğunun Proof-of-Work konsensüs yapısından Proof-of-Stake konsensüs yapısına geçiş sürecinde bunu yaparak madenciliği bitirmek istediği biliniyor. Proof-of-Stake yani varlık ispatı modeline geçildiğinde ise madencilerin yerini validatorlar alacak. Bunun ağdaki ölçeklenebilirliği önemli ölçüde arttıracağı tahmin ediliyor.

En Son Yazılar

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15