Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) Fiyatı Bu 3 Sebep Sayesinde Rekor Kırdı

Toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH), 2 Kasım tarihinde tüm zamanların rekorunu tazeledi ve neredeyse 4.600 doları gördü.

Ancak bugün itibarıyla ETH fiyatı 4.640 doları gördü ve tüm zamanların rekorunu bir üst seviyeye taşıdı. Peki Ethereum fiyatının rekor kırmasındaki sebep veya sebepler neler?

Ethereum İçin Olumlu Gelişmeler

Popüler on-chain ekibi Santiment tarafından paylaşılan bilgilere göre, son 4 hafta içerisinde aktif Ethereum cüzdan adreslerinin sayısı %45 arttı. Bu da aslında aktif ETH kullanıcılarının sayısında yarı yarıya bir artış olduğuna işaret etmekte.

Bitcoin, Litecoin ve Dogecoin sonrasında piyasaya sürülen ve geliştirilen Ethereum buna ek olarak o yıllardan beri planlanan büyük değişime de çok yaklaştı. Ethereum 2.0 için önemli bir güncelleme olan Altair başarı ile güncellendi ve bunun ürettiği olumlu etki ile ETH 2.0’ye sorunsuz ilerlenmesi, fiyatı olumlu etkilemiş olabilir.

Bir diğer önemli gelişme ise Ağustos ayından bu yana yakılan ETH miktarı. EIP-1559 sayesinde 5 Ağustos tarihinden bu yana 744.000’den fazla ETH yakıldı ve bu 3,5 milyar dolara işaret ediyor.

Devamlı olarak arzı azalan ve buna yönelik talebi artan Ethereum, doğal arz-talep dengesi sayesinde de yükseliyor. Tabii ki son olarak CME’nin mikro Ethereum vadeli işlem sözleşmelerini duyurması da fiyat üzerinde etkili oldu ve Ethereum fiyatı için beklenen gelişme Aralık ayında gelecek.

CME’nin daha önce Bitcoin vadelilerini duyurduğu 2017 yılı boğanın bitişi olmuştu ve ETH’nin mikro vadelilerinin de Aralık ayında gelecek olması bazı yatırımcılarda benzer korkular oluşturuyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14