Haberler

Ethereum (ETH) 2.0 Tarihi Açıklandı – Fiyat 400 Doları Geçti ! – Önemli Seviyeler Neler?

Ethereum Blog, bugün Ethereum Blockchain yükseltmesi 2.0’ın 1.0 sürümü hakkında detaylı açıklamaların yer aldığı bir duyuruyu yayınladı. Yapılan duyuruya göre, belirlenen şartların gerçekleşmesi halinde en büyük ikinci Blockchain olan Ethereum’un 2.0 yükseltmesinin 1 Aralık’ta devreye alınması planlanıyor. Gerçekleşecek olan yükseltme, ağı Proof-of-Stake (iş kanıtı) üzerine işleyen bir Blockchain’e dönüştürecek. Bununla birlikte şu anda ETH sahipleri blok madenciliği yapmak yerine ağı çalıştırmaya yardımcı olmak için ellerindeki paraları paylaşarak işleyişi devam ettirecekler.

Yükseltme Ve Dağıtım Şartları

Bu güncellemenin gerçekleşebilmesi, altta verilen resimde belirtildiği gibi 1 Aralık tarihinden bir hafta önce 16.384 doğrulayıcı depozitonun yapılmış olmasına bağlıdır. Ayrıca ETH 2.0 güncellemesinde yerini almak isteyen yatırımcılar, şu anda yaklaşık 12.800 dolar değerinde olan 32 Ethereum’u stake ederek Blockchain’in doğrulayıcıları arasına katılabilirler. Doğrulayıcılar aynı zamanda Ethereum stake ödüllerinden yararlanarak madencilik sistemindeki gibi kazanç sağlayabilecekler.

Ethereum 2.0 sürümünün yayınlanmasının ardından Vitalik Buterin, yukarıda bahsedilen doğrulayıcı (ağda pay sahibi) vasfında olabilmek için kullanıcıların kaydolabilecekleri bir Launch Pad ve fonlarını yatırabilecekleri bir Ethereum sözleşme adresini yayınladı.

ConsenSys Uyardı !

Yazılım geliştiricisi ConsenSys, sözleşme için yapılacak olan depositlerin başarısız bir işlemle sonuçlanacağını belirterek sözleşmeye ETH yatırılmasına karşı uyarıda bulundu. Açıkca yatırımcıları bu sözleşmeye ETH göndermemeleri için uyaran ConsenSys, işlemin başarısız olmasının yanında bu durumun ETH 2.0 için stake yaptığınız anlamına gelmediğini uyarısına ekledi. Bununla birlikte, fonların doğrudan gönderilmesi yerine stake mekanizması olan Launch Pad aracılığıyla stake edilmesi gerektiğini belirtiliyor.

Duyurunun Fiyata Etkisi

Duyurunun ardından Ethereum fiyatı yaklaşık %5 yükseliş yaşadı ve kendini 400 doların üzerine attı. Geçtiğimiz bir ay içerisindeki en yüksek seviye olan 420 dolardan bu yana seyreden düşüş eğilimi, duyurunun yapılması ile birlikte tersine döndü. Yayın saati itibariyle 401 dolar civarından alıcı bulan ETH ile ilgili detaylı teknik analize aşağıdan ulaşabilirsiniz:

En Son Yazılar

Bitcoin’in Yükselişe Geçtiği Gün, Altcoin’ler Nasıl Performans Sergiledi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) şubat ayına her ne kadar kötü bir başlangıç yapmış…

02.02.2024 - 00:17

CryptoQuant, BitMEX Balinalarının Yüklü Bitcoin (BTC) Çekimi Yaptığını Bildirdi!

Kripto para sektöründeki önemli süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) son saatlerde…

01.02.2024 - 23:12

Piyasa Uzmanları: Bitcoin Yatay Gidecek Ama Bu Altcoin Sert Yükselebilir!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam ediyor. Yatırımcılar lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) ve…

01.02.2024 - 22:14

Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’de Zararına Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, alım satım hamleleri ile kripto varlıkları…

01.02.2024 - 21:08

SICAK GELİŞME: Coinbase, Bir Altcoin Listelemesi Daha Paylaştı!

En büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, bugün itibariyle altcoin listelemeleri ile gündeme…

01.02.2024 - 20:48

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’leri Vadelide Listeleyeceğini Duyurdu!

Dev kripto para borsası Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda Aptos (APT), Filecoin (FIL) ve Sui (SUI) isimli 3 altcoin'i…

01.02.2024 - 20:04