Haberler

Etherem ve Solana Ağı, DeFi Tarihinin En Büyük Siber Saldırısına Maruz Kaldı!

Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) blok zinciri arasında bir tür köprü görevi gören Wormhole platformu siber korsanların (hackerların) son kurbanı oldu. Etherscan işlem verilerinden elde edilen bilgilere göre sanal korsanlar Wormhole, platformundan 256 milyon dolar değerinde Ethereum çaldığı öğrenildi.

Ethereum ve Solana Ağında Büyük Vurgun

Ethereum ve Solana merkezi olmayan finans (DeFi) sektörünün en büyük iki kripto projesi olarak dikkat çekiyor. Ancak, ağın popülerliği ve benimsenme oranlarındaki artışla beraber siber saldırılarda inanılmaz bir boyuta ulaşmış durumda.

ETH ve SOL ağlarında köprü görevi gören Wormhole platformundan çalınan ETH miktarı da aslında durumun ciddiyetini özetliyor.

Wormhole, kripto varlıkların çeşitli blokchain protokolleri arasında taşınmasını sağlayan bir köprü protokolüdür. Bir kullanıcı kripto varlıklarını bir blok zincirden farklı bir blok zincirine transfer ettiğinde, bu köprü gönderilen kripto varlıkları anında kilitler ve hedef blok zincirinde fonların kaydedilmiş bir sürümünü kullanıcıya sunar.

Siber saldırının nasıl gerçekleştiği henüz belirlenmiş değil. Ancak, mevcut Ethereum fiyatından yaklaşık 256 milyon dolar değerinde 93.750 ETH çalındığı belirtiliyor.

Bu saldırı, merkezi olmayan bir finans protokolünden bugüne kadar çalınmış en büyük kripto varlık olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Wormhole, saldırıyı araştırmak için platformun bakım için kapatıldığını ve bilgilendirmenin resmi Twitter hesabından anlık olarak yapılacağını bildirdi.

Bununla birlikte, Wormhole platformu ile ilişkili bir adres ise siber korsan taradından çalınan wETH’nin iadesi için 10 milyon dolarlık bir hata ödülü ve anlaşma teklifi sunan şifreli mesaj gönderdi.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14