Haberler

Eski Federal Savcıdan Kripto Para ve SEC Açıklaması: Alarm!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), kripto para sektörüne yönelik resmen savaş açtığını ilan eden Coinbase soruşturması sonrasında olaylar durulmadan devam ediyor. Coinbase, SEC’ye başvuruda bulunarak kripto para tabanlı faiz ürünü için izin istedi ancak SEC bunun karşılığında ürünün lisanssız menkul kıymet satışı statüsüne gireceğini belirtip Coinbase’den önemli evraklar talep etti. SEC’nin şu an üstü kapalı bir şekilde borsa hakkında soruşturma yürüttüğü bile konuşulmakta. Bu durum sektörün sert düşüş yaşamasına neden olurken ünlü bir isim bunun nelere yol açabileceğini yorumladı.

SEC, Durmayacak!

ABD Connecticut Başsavcılık Ofisi’nin eski federal savcılarından olan James K. Filan, konu hakkında yaptığı açıklamada SEC’nin kripto para sektörünün tamamını kontrol etmeden durmayacağını ifade etti. Filan, bunun sadece Ripple ile ilgili olmadığını belirterek Ripple’a açılan davaya dikkat çekti. Filan, SEC’nin kapalı kapılar ardında yıldırma taktikleri kullanacağını ve Coinbase’in kendi faiz programını piyasaya sürmesini engellemek için elinden ne geliyorsa onu yapacağını belirtti.

Filan, SEC’nin bütün sektörü kontrol etmek için harekete geçtiğini belirterek yatırımcıların alarma geçmesi gerektiğini ima etti. SEC, Ripple’a açtığı davadan sonra vites yükseltmiş ve kripto para sektöründeki birkaç proje ile kurucuya da dava açmış, para cezaları kesmişti. Coinbase’e resmi olarak dava açılmasa da durumun gitgide daha da ciddileştiği net bir şekilde görülebilmekte.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14

Bitcoin Borsası Binance Türklerin Yakından Takip Ettiği Altcoin Hakkında Duyuru Paylaştı!

2022 yılının en büyük facialarından bir tanesi olan Terra (LUNA) çöküşü, kripto varlıkları derinden etkilemişti.…

30.01.2024 - 17:05

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listelenmiş Bu Popüler Altcoin’i Topluyor!

Son dönemlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) başarılı bir performans sergileyerek yaşadığı düşüşlerin önemli…

30.01.2024 - 16:05