Bitcoin (BTC)

Ermenistan’dan Yeni Bitcoin (BTC) Adımı!

Kripto para sektörü her geçen gün benimsenme oranını artırmaya devam ediyor. Bazı ülkeler her ne kadar dijital varlıkların bankacılık sektörünü bitireceğini ve bir kriz yaratacağına inansa da, bazı ülkelerde sektöre destek vermekte.

Ülkemizin ismini asılsız ithamlarla kirletmeye çalışan Ermenistan, ECOS Serbest Ekonomi Bölgesi adlı bir dijital platformda kripto para birimleri için iyi haberler verdi.

ECOS, 2018’den beri faaliyet gösteren santral tabanlı tesisine 60 megavat (MW) kapasite eklediğini bildirdi. Bu artan kapasite ise Ermenistan’da Bitcoin madencilerinin sayısını artırabilir gibi duruyor.

Hrazdan nehri üzerindeki hidroelektrik santrallerinden birinde yer alan kripto para madencilik tesisi, doğrudan yüksek voltajlı elektriği şebekeden alarak BTC madenciliğinde daha iyi bir performans sergileyebildiklerini açıklıyor.

Hrazdan Nehri

2018 yılında 3 binden fazla Bitcoin madencilik cihazı ile bir tesis kurulmasına öncülük eden Ermenistan başbakanı Nikol Vovayi Paşinyan, ülkede kripto para madenciliğine destek vermesi ile tanınıyor.

El Salvador’un volkanik patlamalar sonucu üretilen enerji ile Bitcoin madenciliği yapması tüm Avrupa’da büyük ses getirerek “temiz enerji ile de BTC madenciliği yapılabiliyor” şeklinde bir düşüncenin oluşmasını sağlamıştı.

El Salvador bu volkanik patlamalar sonucunda jeotermal tesisinde 102 megavatlık (MW) bir enerji üretebilirken, Ermenistan’ın Hrazdan nehri üzerindeki yeni projesi 200 megavatlık (MW) temiz enerji üretebilecek.

Bu atılan adımların ardından ilerleyen yıllarda daha çok kripto para madencisinin Ermenistan’a göç etme ihtimalinin yüksek olduğu görülmekte.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

DİKKAT: Bu Ülkede Bankaların Bitcoin ve Altcoin İşlemleri Yasaklandı! İşte Detaylar..

Honduras Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CNBS), yerel bankaların dijital varlıklarla işlem yapmasını ve…

17.02.2024 - 20:16

Binance’deki Bu Altcoin’in Kurucusu, Kendi Ürününün de Satış Yapıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Curve…

17.02.2024 - 18:42

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05

Polygon’un Alt Şirketi, MATIC Satışı Yapıyor! Nasıl Olur?

Kripto para sektöründeki alım satım hamleleri yatırımcıların dikkatini çekmekte. Dönem dönem bazı kripto projelerinin kendi…

17.02.2024 - 14:57

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06