Bitcoin (BTC)

Enflasyona Rağmen Bitcoin (BTC) Düşüş Yaşamıyor! İşte Nedeni..

Bugün itibariyle ABD’de enflasyon oranları açıklandı. Beklentilerin (yüzde 6.2) üzerinde yüzde 6.4 olarak açıklanan enflasyon verisi, her ne kadar ilk etapta Bitcoin ve altcoin‘lerde düşüş getirmiş olsa da, bu düşüşlerin derinleşmediği gözlemlendi.

Birçok kripto para yatırımcısı enflasyon oranlarının beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte BTC’nin 20 bin doların altına sarkmasını bekliyordu. Balinalar ve kurumsal yatırımcılar ise enflasyon verisinin olumsuzluğuna rağmen BTC’nin 21.500 dolar desteğinde tutunmasını sağladı.

Bu direnişin en büyük odak noktasının ise artık FED‘in verdiği faiz oranları ile enflasyon oranlarının birbirlerine fazlasıyla yaklaşmış olması. FED dolara yıllık yüzde 4.75 oranında faiz verirken, son açıklananlara göre enflasyon oranları ise yüzde 6.4’e geriledi.

Artık yavaş yavaş ABD borsalarının ve Bitcoin’in, faiz, dolar ve enflasyon üçgeninden çıkmaya başladığı gözlenmekte. Son enflasyon oranlarına Bitcoin direniş gösterdiği gibi ABD borsaları da direniş göstermekte.

Böyle bir kötü verinin ardından yüzde 2’ye yakında düşüş ile açılması beklenen ABD borsa endeksleri, sadece ortalama yüzde 0.5 oranında düşüş yaşadı.

İlerleyen saatlerde lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) tekrardan yükselişe geçerek 22 bin doları aşması bekleniyor. Artık enflasyon oranlarından da eskisi kadar etkilenmeyen BTC, önümüzdeki haftalarda 25 bin dolar seviyelerini hedefleyebilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

İşte Bitcoin’in 52 Bin Dolara Yükseldiği Gün En Çok Artan Altcoin’ler!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle çok uzun bir sürenin ardından 52 bin…

15.02.2024 - 01:21

Santiment: Bitcoin’de (BTC) 52 Bin Dolar Zirve Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle yaşadığı yükselişler ile birlikte 52 bin dolar…

15.02.2024 - 00:25

Selcoin Bitcoin’de (BTC) Satış Yaptı, Gözünü Altcoin’lere Çevirdi!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Selcoin, bugün itibariye yeni bir…

14.02.2024 - 23:31

Binance’de Listeli Bu Altcoin’in Vakfı, Kendi Ürününde Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Polygon (MATIC), bugün itibariyle yukarı yönlü…

14.02.2024 - 22:53

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’in Ticaretini Askıya Alıyor!

Dev kripto para borsası Coinbase, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Coinbase'in desteklediği projeler…

14.02.2024 - 22:26

SEC Başkanı Gensler, Bitcoin (BTC) Hakkında Konuştu!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

14.02.2024 - 21:17