Bitcoin (BTC)

Endonezya’dan Bitcoin ve Altcoin Borsaları Hakkında Kritik Adım!

Endonezya bu yıl dünyanın ilk ulusal kripto varlık borsasını başlattı. Artık ülke, tüm kripto borsalarının faaliyetlerine devam edebilmeleri için yerel kurulan platforma kaydolmasını istiyor. Bu platforma kaydolmayanlar ülkede hizmet vermeye devam edemeyecek.

Emtia Gelecek Borsası (CFX) olarak adlandırılan borsa, NASDAQ gibi geleneksel borsalara benzer şekilde çalışacak ancak dijital varlıklara özel olarak odaklanacak şekilde tasarlandı.

CFX, Endonezya Hükümetinin kripto paralara yönelik yüksek yerel talep sonrasında zorunlu şekilde aldığı bir karardır. 2023’teki resmi verilere göre Endonezya’da yaklaşık 12 milyon hisse senedi tüccarına kıyasla 18 milyondan fazla kayıtlı kripto tüccarı var.

Borsanın belirtilen hedefi kripto ekosistemini yatırımcılar için daha güvenli hale getirmek olsa da hükümet planları, borsanın vergi amaçlı dijital varlık işlemlerinin izlenmesine de yardımcı olmasının beklendiğini gösteriyor.

Ülkenin kripto varlık ticareti birliği Aspakrindo’nun başkanı Robby Bun, Endonezya’ya yaptığı açıklamada, bir kripto borsa lisansının (PFAK) yalnızca tüm gereklilikler karşılanırsa verileceğini söyledi.

Robby, “İleriye dönük kripto borsaları için bir son tarih var. Belirtilen tarihe kadar kaydolmazlarsa, otomatik olarak Endonezya’da faaliyet gösteremeyecekler” dedi ve son tarihin 17 Ağustos 2024 olduğunu ekledi.

Emtia olarak kabul edilen kripto varlıklar, Mayıs ayından bu yana Katma Değer Vergisine (KDV) ve Gelir Vergisine (PPh) tabidir. Ancak Robby’ye göre kripto varlıkları menkul kıymet olarak kabul edilirse vergiler azaltılabilir.

“KDV’yi kaldırabilme ve gelir vergisi oranlarını düşürerek kripto borsalarının vergi ödemesini daha az külfetli hale getirme şansımız var. Bunun amacı, Endonezya’nın küresel olarak rekabet edebilmesini sağlamak.”

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Matrixport, Bitcoin (BTC) İçin Yeni Bir Fiyat Tahmini Yaptı!

Son dönemlerde yaptığı nokta atışı tahminlerle kripto piyasasının gündeminde yer alan Matrixport isimli analitik şirketi,…

23.02.2024 - 19:27

2024’ün En İyi Kripto Ön Satışları: BlockDAG Ön Satışları, RETIK ve eTuk Tuk Ön Satışlarından Yüzde 5000 Yatırım Getirisi ile Dikkat Çekiyor

Rekabetçi DeFi sektöründe Retik Finance, BlockDAG Network ve eTuk Tuk gibi projelerin en iyi kripto…

23.02.2024 - 19:15

Binance’deki Bu Altcoin, Son Dakikalarda Gelen Bir Haber ile Uçuşa Geçti!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan UniSwap (UNI), son dakikalarda piyasanın gündemine…

23.02.2024 - 18:06

SICAK GELİŞME: Bitcoin Borsası Binance’den, Bu 5 Kripto Projesine Güzel Haber!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in yerel cüzdanı Binance Web3 Wallet,…

23.02.2024 - 17:50

Avalanche Ağı Çöktü, AVAX Kurucusu Açıklama Yaptı!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir proje olan Avalanche (AVAX), son saatler kripto…

23.02.2024 - 16:36

Bitcoin Ayısı Capo: Aklımdaki Senaryo Tutarsa, Binance’deki Bu Altcoin’e Yatırım Yapacağım!

Yaptığı tahminler ile kripto para sektörünün gündeminde yer alan bir analist olan Crypto Capo, bugün…

23.02.2024 - 15:34