Dogecoin (DOGE)

Elon Musk’tan Yeni Dogecoin (DOGE) Paylaşımı Geldi, Fiyat Tepki Verdi

Kripto para piyasası birbiri ardına gelen haberlerle yeniden hareketlendi ve lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 38.000 dolar direncinin üzerine çıktı. Bu yükselişte Elon Musk da dahil birçok faktörün etkili olduğu biliniyor.

Musk, geçtiğimiz hafta Bitcoin hakkında yaptığı açıklamalarından sonra dün de Dogecoin (DOGE) hakkında esprili bir açıklamada bulunarak aylar önceki hareketlerinden birisini tekrarladı. Musk’ın ara ara Dogecoin hakkında böyle paylaşımlar yaptığı biliniyor ve bunun çok sık olması fiyatı etkilemesinin önüne geçmişti.

Elon Musk’tan Yeni Tweet

Ünlü milyarder, bir süre DOGE tweetleri ile fiyatı hareketlendiremese de şimdi genel olarak piyasanın hareketlenmesi ile bunu tekrar başardı.

Musk, dünyaca ünlü film Matrix’ten bir sahneye DOGE’un eklendiği görseli paylaştı ve esprili bir mesaj verdi. İlgili görselde filmin başrolü NEO’nun “Bana ne söylemeye çalışıyorsun, DOGE ile çok fazla para kazanabilir miyim?” sorusunu sorduğu görülüyor.

Morpheus karakterinin yerine eklenen DOGE’un ise “Hayır, Neo. Sana, Dogecoin’in para olduğunu söylemeye çalışıyorum” ifadesini kullandığı görülmekte. Bu da aslında DOGE’un ciddi bir yükseliş yaşamasını tetikledi. DOGE fiyatı bu açıklama ile beraber %20 yükseliş elde ederek 0,22 dolara ulaştı.

DOGE’un bu yükselişine rağmen hala tüm zamanların rekorundan ise çok uzak olduğu söylenebilir. DOGE, Mayıs ayında 0,73 dolara kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu kırmış ve 90 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı.

En Son Yazılar

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14