Analiz

Elon Musk’sız Kötü Günler Yaşayan Shiba Inu (SHIB) Fiyat Analizi!

Elon Musk’ın uzun süredir elini üzerinden çektiği köpek coinlerinden Shiba Inu (SHIB), yakın zamanda Coinbase’de listeleneceği haberiyle yaşadığı yükselişin etkilerini kaybediyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase’de listeleneceği haberinin çıkması üzerine hızla yükselişe geçerek %50’ye yakın değer artışı yaşayan SHIB, bu yükseliş sonrası yeniden neredeyse başladığı noktaya geri döndü. Coinmarketcapte 2,7 milyar dolarlık piyasa değeriyle 48. sırada bulunan SHIB, yayın saati itibariyle 0,00000694 dolar üzerinden işlem görüyor.

İki Olası Senaryo İçin Kritik Tablo!

En son kırdığı düşen trende retest hareketi yapan ve bu hareket sonrası yükselişe geçen SHIB, gelen Coinbase haberiyle hızlanarak 0,00000910 dolar direncine kadar yükseldi.

Bu düşüş sonrası 20 günlük hareketli ortalama altında kalan SHIB’in günlük grafik üzerinde simetrik üçgen formasyonu oluşturduğu görülüyor. Üçgenin sonuna geldiği görülen fiyatın hangi yöne kırılım yapacağı ise merak konusu oluyor.

Shiba Inu (SHIB) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

RSI göstergesi ve Hacim profili ele alındığında RSI’ın 50 seviyesi altında olması ve hacim oranının az olması kırılımın aşağı yönlü olmasına neden olabilir. MACD tarafında da kırmızı ve negatif bir görünüm olduğu için kırılımın aşağı yönlü olma olasılığı artıyor. Bu senaryoda yatırımcılar, 0,0000063 dolar altındaki kapanışlarda stop olmayı tercih edebilirler.

Önemli Destek Hattında Ne Olacak?

4 Saatlik grafikte de hacim tarafında ve RSI göstergesinde durumu kötü olan SHIB, 0,00000675 – 0,00000690 dolar aralığındaki yeşil destek bölgesine doğru sarkıyor.

Shiba Inu (SHIB) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Bu alan daha önce fiyat için oldukça önemli bir yer tutarken SHIB’in trendler arası geçişinde rol oynuyor. Yani bu alanın kaybedilmesi, altında stop olmayı hedeflemeyen yatırımcılara ecel terleri döktürebilir. Ancak mum kapanışlarına dikkat ederek stop olma tercihinde bulunmak oldukça önemlidir. Bu noktada ise daha büyük düşüşlerden korunmak için panik yapmadan canlı grafik özenli bir şekilde takip edilmelidir.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listelemeye Hazırlanıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda…

31.01.2024 - 01:09

İşte Bugünün En Çok Artan ve Düşen Altcoin’lerinin Listesi!

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

31.01.2024 - 00:37

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12