Bitcoin (BTC)

Elon Musk’ın Tek Tweeti, Ona 15 Milyar Dolar Kaybettirmiş Olabilir

Kripto para piyasalarının önemli isimlerinden birisi haline gelen Elon Musk, artık dünyanın en zengin insanı değil. Kısa süre önce Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık BTC alması ile hem TESLA hisselerinde hem de net varlıklarında artış yaşayan Musk, tek bir tweet ile bunu bozmuş olabilir.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında, kendi hisseleri içinde ”Bence Tesla hisse senedi fiyatları çok yüksek” şeklinde tweet atan Musk, şirketinin hisse senetlerinde 14 milyar dolar düşüşe neden olmuştu. Bu garip paylaşımından sonra şirketin hisse değeri 144 milyar dolardan 129 milyar dolara sert düşüş göstermişti. Bu paylaşımının bir benzerini daha 2 gün önce yapan Musk’ın, hangi sebeple piyasaları düşüş yönün sevk ettiği merak edilmekte.

Elon Musk’ın son Tweeti, Düşüş mü Getirdi?

Yahoo! Finance tarafından aktarılan haberde Elon Musk’ın kısa süre önce attığı BTC ve ETH odaklı tweetin kendisini 15 milyar dolar yoksullaştırdığı ifade ediliyor. Musk’ın 20 Şubat tarihli tweetinde ETH ve BTC fiyatlarının yüksek gözüktüğünü vurgulamasının fiyatı etkileyip etkilemediği bilinmese de piyasa o tarihten beri düşüşte.

Musk’ın net varlığı da o tarihten beri yaklaşık olarak 15,2 milyar dolarlık kayıp yaşadı. Amazon.com Inc hisseleri yükselirken, Jeff Bezos yine dünyanın en zengin insanı oldu. Öte yandan Tesla’nın hisseleri pazartesi günü %9 düşüş yaşayarak Musk’ın ikinci sıraya düşmesine neden oldu.

Buna rağmen Tesla’nin yaptığı 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımı, şirketin 1 yıllık araç satışlarından elde ettiği kazancın çok daha fazlasının kazanılmasını sağladı. Elon Musk’ın ikinci sıraya düşmesinin ise Bitcoin alımı veya BTC tweeti ile ilgili değil, onun yerine TESLA’nın yaşadığı sorunlarla ilgili gibi gözüküyor.

Tesla’nın Çin içerisindeki fabrikasındaki sorunlar büyüyor ve bunun yakın zamanda Çinli regülatörlerin gazabına uğrayabileceği ifade ediliyor. Kısa süreli düşüşler ise ana akım medya kaynaklarının BTC ve ETH’yi kötülemesi için fırsat yaratıyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, bugün itibariyle yeni bir listeleme kararı aldı.…

31.01.2024 - 11:02

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listelemeye Hazırlanıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda…

31.01.2024 - 01:09

İşte Bugünün En Çok Artan ve Düşen Altcoin’lerinin Listesi!

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

31.01.2024 - 00:37

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18