Stellar (XLM)

Elon Musk’ın Tavsiye Ettiği Uygulama Olan Signal, Stellar (XLM) Üzerinden Deney Yapıyor!

Geçtiğimiz günlerde Whatsapp’ın gizlilik sözleşmesini değiştirmesi üzerine, milyonlarca insan Whatsapp yerine alternatif chat programlarını kullanmaya başlamıştı. Geçtiğimiz ay kullanıcısını 2’ye katlayan sosyal medya uygulaması Signal, kendi ödeme sistemini oluşturmak için Stellar (XLM) tabanlı deneyler yapıyor.

Mesajlaşma uygulaması olan Signal, Platformer tarafından kripto para deneyleri başlattığını duyurdu. Yeni bir ödeme sistemi geliştiren uygulama “Facebook Market” gibi bir sistem başlatmayı hedefliyor.

Kripto Parayla Ödeme Devrine Geçiliyor!

Signal uygulamasının XLM tabanlı geliştirdiği ödeme sistemiyle, kripto paralardan aktarım hızının daha iyi olması ve komisyon ücretlerinin bulunmaması gibi artıların ödeme konusunda büyük kolaylıklar getirmesi bekleniyor.

CoinMarketCap verilerine göre dünyada en büyük 11. kripto parası olan XLM gizlilik odaklı olması sebebiyle Signal’in ilk tercihi oldu. Whatsapp’ın verileri paylaştığı haberleri üzerine gizlilik ve kullanıcı verisi koruma olayına yoğunluk veren Signal konuyla ilgili açıklamalarda bulundu;

“Bizim en çok önem verdiğimiz şey kullanıcılarımızın verileridir. Hiçbir şekilde bizden başka mecraların eline geçmiyor özenle korumaya devam ediyoruz.

Elon Musk Signal’i Önerdi!

Whatsapp’ın verileri sattığı haberleri üzerine bir çok insan Whatsapp uygulaması silmiş ve onun yerine mesajlaşma programları aramaya başlamıştı. 7 Ocak günü Elon Musk’ın attığı bir tweet ile kullanıcı sayısını ikiye katlayan Signal, borsadaki hisselerinde de çok sert yükselişler göstermişti.

Borsada ki yatırımcılarına %1500’e yakın kazanç sağlayan şirket, yükselişine devam etmek için adımlar atmaya devam ediyor. Kripto para yatırımcılarında yoğun bir şekilde kullandığı Signal, ilerleyen günlerde mesajlaşma uygulamaları arasında tekel olmayı amaçlıyor.

En Son Yazılar

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14

Bitcoin Borsası Binance Türklerin Yakından Takip Ettiği Altcoin Hakkında Duyuru Paylaştı!

2022 yılının en büyük facialarından bir tanesi olan Terra (LUNA) çöküşü, kripto varlıkları derinden etkilemişti.…

30.01.2024 - 17:05