Altcoin

Elon Musk’ın “İmalı” Tweeti, Bu Kripto Paranın Tek Günde Rekor Kırmasını Sağladı

Elon Musk, son günlerde kripto para piyasasını manipüle etmek için elinden geleni ardına koymuyor. Bitcoin’in enerji modelini eleştirip büyük bir düşüşü tetikleyen Musk, daha sonra aldığı eleştiriler nedeniyle ise u dönüşü yapmış olabilir.

Bitcoin’in 30.000 dolardan 40.000 dolara kadar yükselişi sürerken tam da kritik dirence gelindiğinde olumsuz tweet atan Musk, birçok uzmana göre gerçekten de finansal kazanç elde etmek için fiyat manipülasyonu yapıyor. Musk’ın önemli direnç noktalarında olumsuz, destek noktalarında ise olumlu tweet atması, bu iddiaları güçlendirmekte.

Elon Musk’ın Tweeti, İnsanları Zengin Etti

Milyarder ismin bugün profil fotoğrafını Bitcoin odaklı bir fotoğraf ile değiştirmesi de aslında kendisinin kripto para sektörü ile işinin bitmediğini gösteriyor. Musk’ın bugün yaptığı ve sektör ile ilişkili en dikkat çeken olayı ise attığı imalı tweet oldu.

Musk, iki emoji ve devamında Ay emojisi paylaşarak, hali hazırda sektörde olan bir kripto paraya işaret etmiş olabilir. Bizzat söz konusu kripto paranın adını kullanmayan Musk, yine de bunun fiyatının yükseleceğini “tahmin etmiş” olabilir.

Emojilerin ifade ettiğinin düşünüldüğü CumRocket (CUMMIES) isimli kripto para birimi, bu tweet sayesinde 24 saat içerisinde %219 yükseliş elde etti. Bunun gün içerisinde %400 yükseliş seviyesine kadar yükseldiği görülüyor.

Elon Musk’ın Manipülasyonu Kanıtlandı mı?

İlginç olan gelişme ise “bir kişinin” neredeyse aylardır yatay seyreden bir grafiğe sahip olan CUMMIES fiyatını tek günde 2 katına çıkartacak kadar alım yapması. 4 Haziran tarihinde yapılan bu alımın hemen bir gün sonrasında Elon Musk’ın tweet atıp fiyatın %200 ve üzerinde yükseliş elde etmesini sağlanış olması ise basit bir tesadüften öte bir şey gibi gözüküyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14