Bitcoin (BTC)

Elon Musk’ın Hisse Satışı, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’u (ETH) Hareketlendirdi: Rekor Geliyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), oldukça sessiz devam eden bir hafta sonundan sonra ani bir yükseliş ile haftaya başladı. Bitcoin fiyatı son 24 saat içerisinde %4,7 yükseliş elde ederek 66.000 doların üzerine kendini atmayı başardı ve devamında tek bir direnç kaldığı söylenebilir.

Daha önceki haftalarda Bitcoin ETF onayı ile 67.000 doların üzerine iğne atan lider kripto para birimi, şimdi de benzer bir durum gerçekleştirip rekor kırabilir. BTC haberin basım saati itibarıyla 65.956 dolar seviyeseinden işlem görüyor.

Bitcoin ve Ethereum Yükseliyor

BTC fiyatının bu yükselişine ise Ethereum (ETH) eşlik etmekte. Ethereum fiyatı 4.764 dolar seviyesine kadar çıkarak tüm zamanların rekorunu tazeledi. Bitcoin’in aksine rekor kıran ETH, bunun devamında ise 5.000 dola seviyesini hedefleyecek gibi gözüküyor.

Psikolojik direnç olan 5.000 doların kırılması ise toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi için oldukça önemli bir adım anlamına gelmekte. ETH haberin basım ssaiti itibarıyla da 4.758 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Kripto para piyasasının geri kalanına bakıldığında ise şu an bu yükselişe eşlik eden altcoinlerin sayısının çok az olduğu görülüyor. XRP’nin 24 saat içerisinde %9 hareketlilik elde etmesi ise olağanüstü bir durum yaşandığını göstermekte.

XRP ile ilgili net bir haber olmasa da aslında BTC ve ETH’nin harekete geçme sebebi aynı. Elon Musk’ın 25 milyar dolarlık Tesla hissesini satması için yaptığı anketin sonucu evet olarak çıktı ve Musk’ın hisse satışından sonra BTC alacağı tahmin edilmekte. Bu beklenti de fiyatı şu an arttıran temel sebep oluyor.

En Son Yazılar

Türklerin Takibindeki Bu Altcoin Yeni Bir Duyuru Paylaştı, Yükselişe Geçti!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir ürün olan Chiliz (CHZ), kısa bir süre…

22.02.2024 - 18:14

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, Renzo…

22.02.2024 - 17:06

S&P Global Analistleri, Ethereum (ETH) ETF’leri Hakkında Bir Rapor Paylaştı!

Kripto para yatırımcıları spot Bitcoin ETF'lerinin onaylanmasının ardından gözlerini spot Ethereum ETF'lerini çevirdi. Şimdilik her…

22.02.2024 - 16:23

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’in Ağ Yükseltmesini Destekleyeceğini Duyurdu!

Dev kripto para borsası Binance, bu sabah itibariyle kısa bir süre önce listelediği bir altcoin…

22.02.2024 - 15:10

SON DAKİKA: TCMB Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı?

Geçtiğimiz dakikalarda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yeni faiz kararını açıkladı. Son paylaşılan bilgilere göre…

22.02.2024 - 14:02

Yatırım Şirketi Kurucusu, Bitcoin’de (BTC) 2024 Yıl Sonu Fiyat Tahmini Yaptı!

Yatırım şirketi Fundstrat'ın kurucu ortağı Thomas Lee, lider kripto para birimi Bitcoin'e (BTC) verdiği desteklerle…

22.02.2024 - 13:27