Bitcoin (BTC)

Elon Musk’a Bitcoin Baskısı: Musk, BTC Alacak mı?

Dünyanın en zenginler listesinden uzun süredir düşmeyen 1 numaralı zengin Elon Musk, hafta sonu attığı tek bir tweet ile yine büyük bir yıkıma neden oldu.

Elon Musk, ABD’den gelecek olan ve süper zenginlere yönelik vergilendirmeye karşı iddialı bir tweet atarak, Tesla hisselerinin %10’unu satmayı düşündüğünü vurguladı ve buna yönelik anket başlattı. Musk’ın bu ankette takipçilerine yaklaşık değeri 25 milyar dolar olan hisselerini satıp satmama kararı sorduğu görülüyor.

Anketin bitmesine 3 saat kalan 3,2 milyon oy kullanıldığı ve %57 evet seçeneğinin seçildiği görülmekte. Bu da aslında Elon Musk’ın devamında attığı tweete göre yakında %10’luk Tesla hissesini satacağı anlamına geliyor.

Hiçbir yerden nakit maaş veya bonus almadığını ve aldığı tek şeyin hisse olduğunu belirten Musk, bunun yükselişinden çıkan vergiyi ödemek için tek şansının hisse senedi satmak olduğunu belirtti.

Musk, Bitcoin Alacak mı?

Bu açıklamaya ise Bitcoin dünyasından öneriler ve “baskılar” geldi. Bitcoin dünyasının en önemli isimlerinden birisi olan Michael Saylor, Elon Musk’a önemli bir seçenek sundu.

Saylor, hedefin varlık çeşitlendirme olması durumunda TSLA hisselerini Bitcoin’e çevirmenin oldukça mantıklı olduğunu vurguladı. Bunun enflasyona karşı koruma, vergi konusunda bütün yatırımcılar için daha çok fayda ve yatırım çeşitliliği sunacağını belirten Saylor’a, Max Keiser da katıldı.

Keiser da konu hakkında yaptığı açıklamada Musk’In Bitcoin alması gerektiğini belirtti. Musk’ın yapacağı 25 milyar dolarlık BTC alımı ise tahmin edilebileceği gibi yeni bir ralliyi başlatabilir.

En Son Yazılar

Kripto Borsalarından Son Süreçte 800 Binden Fazla Ethereum (ETH) Çekildi!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum (ETH), piyasanın gündeminde kalmaya devam ediyor. Ethereum (ETH) her…

25.02.2024 - 22:13

Önümüzdeki Hafta Bitcoin ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle gelen haberler kripto…

25.02.2024 - 20:59

Robert Kiyosaki: Yatırımcılar Bitcoin (BTC), Altın ve Bu Ürünü Satın Almalı!

Dünyanın en çok satan kişisel gelişim kitaplarından bir tanesi olan "Zengin Baba Yoksul Baba'nın" yazarı…

25.02.2024 - 19:40

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kilit açılımları kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Birçok altcoin kilit açılımları nedeniyle satış baskısı ile…

25.02.2024 - 17:56

ABD’li Dev Hedge Fonu Kurucusu, Bitcoin ve Altcoin Piyasasını Yorumladı!

Amerika merkezli en önemli hedge fonu şirketlerinden bir tanesi olan Pantera Capital'in kurucusu ve yöneticisinin…

25.02.2024 - 16:08

Bu Kripto Projesinin Ekibi Dolandırıcı Çıktı, Ethereum (ETH) Hırsızlığı Yapıldı!

Kripto para sektöründe bir süredir Blast ekosistemi üzerinde geliştirilen projeler dikkat çekiyor. Önümüzdeki süreçte Blast'ın…

25.02.2024 - 13:50