Dogecoin (DOGE)

Elon Musk, Dogecoin (DOGE) Hakkında Resmen Meydan Okudu!

Dünyanın en zengin ikinci insanı Elon Musk, Dogecoin (DOGE) hakkında attığı tweetler nedeniyle başını belaya sokabilir. Musk, neredeyse aylardır DOGE hakkında çeşitli tweetler atarak aslında fiyatları net bir şekilde manipüle ediyor. Ancak Musk’ın bunu bilerek yapıp yapmadığı veya amacının sadece espri yapmak olup olmadığı bilinmiyor.

Elon Musk, SEC Konusunda Rahat

Buna rağmen kısa süre önce kulislerde konuşulmaya başlanan bir iddia, ABD’nin finansal regülatörünün bu esprileri hoş karşılamadığını ortaya koydu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Musk’ın DOGE tweetleri nedeniyle soruşturma başlatıldığı iddia ediliyor. Bu iddianın ortaya çıkmasından sonra DOGE fiyatı ciddi bir düşüş yaşadı ve hala da bu düşüş sürüyor.

Elon Musk ise bu haberler hakkında yine kendine özgür bir açıklamada bulundu. Musk, SEC’nin kendisi hakkında soruşturma başlatma ihtimalini oldukça esprili ve aslında cesur bir şekilde karşılayıp şunları ifade etti:

“Umarım başlatırlar. bu harika olur!”

https://twitter.com/elonmusk/status/1365045749407494146

Aslında Elon Musk’ın bu yanıtı vermesinde yukarıdaki tweetin de etkisi var. RationalEtienne tarafından paylaşılan gönderide, SEC’nin bir “memer” tarafından paylaşılan “memecoin” ile ilgili gönderileri soruşturmasının 2021 yılının zirvesi olduğu vurgulandı. Meme, internet ortamında paylaşılan ve Türkçe içerisinde de caps olarak kullanılan fotoğraflar veya resimler olarak tanımlanabilir. Bunlar genellikle içerisinde hem görsel hem de metin barındırıp belirli konularda espriler içerirler.

Elon Musk’ın DOGE hakkında paylaştığı gönderilerin büyük bir kısmı da buna dahil oluyor. Ancak Musk’ın oğlunun geleceği için bir miktar DOGE aldığını belirtmesi, SEC kurallarına göre manipülasyon olarak görülebilir.

En Son Yazılar

Popüler Analist: Ethereum (ETH) Bu Seviyeyi Kaybetmezse, Sert Yükselecek!

Önemli kripto para analistlerinden bir tanesi olan Michael Van De Poppe, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

04.02.2024 - 15:45

Bu Altcoin’de Ani Düşüş Yaşandı, Ekip Açıklama Yayınlamak Zorunda Kaldı!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle satıcıların yoğunlukta olduğu ve haftalık kapanışlar öncesinde düşüşlerin yaşandığı görülüyor.…

04.02.2024 - 13:37

Batık Kripto Borsası FTX, Ethereum (ETH) ve Bu 2 Altcoin’de Satış Yapıyor!

Kripto para sektöründe pazar günü kötü başladı. Dün özelinde her ne kadar piyasada bir hareket…

04.02.2024 - 11:18

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Hafta Sonu Geçiriyor? İşte Son Durum..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta sonu özelinde de yatay hareketler sergilemeye devam…

03.02.2024 - 23:47

Bu Altcoin’de İçerden Bilgi Alan Tüccarlar, 3.694 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1.8 Milyon Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe "Insider trading" gibi bir kavram bulunuyor. Bir konuda önden/içerden bilgi alıp alım…

03.02.2024 - 22:16

Ali Martinez: Binance’deki Bu Altcoin, 20 Kat Artabilir!

Başarılı kripto para analistlerinden bir tanesi olan Ali Martinez, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Dönem…

03.02.2024 - 21:13