Bitcoin (BTC)

El Salvador’un Ardından Bu Ülkede Bitcoin’i Resmi Olarak Kabul Etti!

Reuters’in paylaştığı habere göre, Orta Afrika Cumhuriyeti,  tüm dünyada artan düzenleyici endişelere rağmen daha fazla yatırımcıyı dijital varlıklara dahil etmeyi amaçlayarak, kıtanın ilk kripto para yatırım merkezini oluşturuyor.

On yıllarca süren silahlı çatışmaların ardından Orta Afrika Cumhuriyeti, ödemelerde yasal olarak kullanılabilen Bitcoin‘i resmi para birimi olarak benimseyen Afrika’da ilk, dünyada ise ikinci ülke oldu. 

Haberimizin yazıldığı esnada, hükümet yeni teknolojinin uygulanmasına ilişkin teknik ayrıntıları ise hali hazırda açıklamamış durumda.

Açıklanan “SANGOkripto para projesi, bekleme listesine girmek isteyen yatırımcılar için halihazırda kapsamlı bir web sitesine sahip olduğu görülüyor.

Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına göre, ülkede halı hazırda geleneksel bir finansal sistem bulunmadığı için dijital varlıklar Afrika ülkesi için büyük önem taşımakta.

Reuters’ın paylaştığı bir makaleye göre, duyurulan kripto para birimi merkezi projesinin şuan itibariyle gerçek işlevselliğine dair bir kanıt veya projenin teknik arka planı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Bitcoin‘in benimsenmesi, ülkenin elektrik dağıtımı açısından dahi halen gelişmemiş olması nedeniyle oldukça şaşırtıcı bir hareket olarak tanımlanmakta.

Kripto para birimi uzmanları ise ülkede halen bir Bitcoin vergi yasasının bulunmaması nedeniyle, Afrika ülkesinin artık birçok BTC yatırımcısı tarafından uğrak noktası olacağını tahmin ediyor.

El Salvador‘un ardından Orta Afrika Cumhuriyeti‘nin de Bitcoin‘i resmi olarak kabul etmiş olması, lider kripto paranın benimsenişini artıracağa benziyor.

En Son Yazılar

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15