Haberler

El Salvador Dipten Bitcoin (BTC) Topluyor!

Son zamanlarda kripto paraları yasallaştırması ve Bitcoin’e yatırım yapmasıyla hakkında sıkça konuşulan El Salvador hükümeti, yine adından söz ettirmeyi başardı.

Bitcoin’in 20 Eylül pazartesi günü Binance borsa verilerine göre 45.100 dolar destek seviyesine kadar bir geri çekilme yaptı. Bu düşüşten sonra El Salvadoryeni Bitcoin (BTC) alımı yaptıklarını duyurdu.

El Salvador Hükümeti Başkanı Bukela, twitter’dan yaptığı “cumhurbaşkanlığı tavsiyesi“ yaparak takipçilerine dipten toplayın mesajı verdi.

Kripto paraların amiral gemisi Bitcoin, Asya borsalarının hafta başında tekrar açılmasıyla ve borsalara yönelen yatırımcıların oluşturduğu satış baskısıyla düşüşe geçti. BTC haftalık kapanışını 46.500 dolar seviyeleri üzerinde yapsa da an itibarıyla düşüş yönlü tavrı piyasada panik havasını artırıyor.

El Salvador Hükümeti’nin haziran ayında yapmış olduğu yasa tasarısının ardından, dünyada kripto parayı tanıyan ilk ülke oldu. Bununla beraber 400 BTC aldıklarını da açıklamışlardı. El Salvador bugün yaptığı alım ile BTC sayısını 700’e çıkarmış durumda.

El Salvador’un kriptoyu yasal hale getirmesi, bir çok olumlu haberi beraberinde getirirken, ülke genelinde ve dünya da bir çok çevreler tarafından ağır eleştiri bombardımanına tutuldu. Bitcoin karşıtları ülkedeki bir çok Bitcoin ATM’lerini yakarken, Uluslararası Para Fonu ise çok büyük bir finansal yönetim hatası yapıldığı vurgusu yaparak, El Salvador Hükümeti’ni bu konu hakkında uyardı.

En Son Yazılar

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: FED Enflasyonu Nasıl Düşürdüyse, Bizde Öyle Düşüreceğiz!

Bugün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde açıklamalarda…

31.01.2024 - 18:20