Bitcoin (BTC)

eBTC, Bitcoin Madenciliğindeki Elektrik Tüketimini Ortadan Kaldıracak mı?

Dünya genelinde Bitcoin madenciliğine artan ilgi, beraberinde yükselen elektrik kullanımını ve atmosfere verilen zararı da gündeme getiriyor. Bitcoin madenciliğinin yüksek oranlarda elektrik tüketimi, sürekli olarak tartışılan bir konu haline gelmiş durumda. Bazı uzmanlar konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

”çekirdek ailenin bir yılda kullandığı elektriği, 1 Bitcoin üretmek için harcamasına anlam vermek hayli zor.”

Tabi ki bunu dünya genelinde düşünürsek çok büyük elektrik sarfiyatı karşımıza çıkıyor. Artan yüksek hacimli işlemlerden dolayı, sıklıkla fosil yakıt gerektiren enerji kaynakları aracılığıyla sağlandığından, eko sisteme verdiği zarar haklı tartışmaları beraberinde getiriyor.

Wrapped, Tokensoft ve MOSS Earth şirketleri bu tartışmaları göz önünde bulundurarak atmosferi ve doğayı koruyacak karbondioksit emisyonlarını tamamen ortadan kaldırıp, sıfır karbondioksit emisyonları elde etmek için çalışma başlattıklarını ifade ettiler.

Wrapped ve MOSS.EARTH’ den Ortak Adım

Gelişen dijital dünyada insanların taleplerini karşılayabilmek için bazı büyük finans şirketlerinin, kurumların hatta spor takımlarının bile kripto para piyasasıyla ilgili attığı adımlara şahit olmuştuk. Şimdi de Wrapped eBTC ile attıkları adım ile, “dünyada ilk defa enerji tüketimine ihtiyacı olmayan Bitcoin madenciliğini hayata geçireceğini” ifade ettiler.

Yatırımcılara finansal hizmetler veren Wrapped, bu adımı dünyanın yeşil dijital varlığı Moss.Earth ile beraber atarak, yazılım şirketi Tokensoft’la eBTC nin teknik alt yapısını sağlayacaklarını bildirdiler. Atılan bu adımla beraber yatırımcıların kafasındaki soru işaretlerini gidermeyi planlıyorlar. Bu proje ile başta Çin olmak üzere tüm Bitcoin madenciliğine karşı duran kurumların endişe duyduğu ”doğaya zarar verme” konusunda çözüm olabileceği düşünülüyor.

Moss. Earth CEO’su  Luiz Adaime’in, gerçekleştirmiş olduğu röportajda şu ifadelere yer verdi:

“eBTC ile birlikte artık Bitcoin işlemleri, enerji kaynağına ihtiyaç duymadan ve yaşam alanını etkilemeden  gerçekleştirilebilecek. Bu geliştirilmiş büyük projeyi piyasaya sunmak için Wrapped ile bir işbirliğine gittiğimiz için oldukça heyecanlıyız.”

Bu proje eBTC, Bitcoin ve MOSS-Token (MCO2) karışımı olacak. Her bir eBTC, bir Bitcoin değerine sahip olacak. eBTC ile yapılan işlemler Blockchain yerine bu sisteme benzer bir yapıya sahip olan Celo blockchain üzerinden gerçekleştirilecek.

En Son Yazılar

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56

Bir Balina Bitcoin Borç Aldı, Bu BTC’leri Ethereum (ETH) ile Takas Etti! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

15.02.2024 - 23:57

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Marjinden Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün itibariyle son dönemlerin tartışmalı…

15.02.2024 - 23:22

Kripto Balinaları Bugün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımları..

Kripto para sektöründe yükseliş dönemlerinde en çok kazancı sağlayanlar çoğu zaman kripto balinaları oluyor. Yaptıkları…

15.02.2024 - 22:33

SICAK GELİŞME: FED Yöneticisi Bitcoin (BTC) ETF’leri Hakkında Konuşuyor!

Kripto para yatırımcıları uzun bir süre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin…

15.02.2024 - 21:46

Popüler Analist: Bitcoin’de (BTC) Düşüş, Bu Altcoin’de Ralli Bekliyor!

Popüler bir kripto para analisti olan Ali Martinez, yaptığı tahminlerle kripto piyasasının gündeminde kalmaya devam…

15.02.2024 - 21:07