Haberler

Dünyanın En Büyük Tesisinde Bitcoin (BTC) Madenciliği Yapıyorlar!

Kripto paraların devamlılığı ve güvenliliği bakımından şüphesiz madencilik faaliyetleri oldukça önem arz ediyor. Çin gibi bazı devletlerin kripto paraları ve madencilik hizmetlerini yasakladığı da bilinmekte. Madencilik faaliyetini büyük çapta sektöre dönüştüren şirketler olduğu da biliniyor.

Bu şirketler yasal olarak ve maliyet olarak en uygun ülkeyi tercih ederek Çin gibi baskıcı rejimlerden kaçtıkları görülmekte. Bitcoin (BTC) madenciliği yapan iki şirket Texas eyaletinde bir kasabaya madencilik işletmesi getirerek, yeni bir nefes ve iş sahasını da beraberinde getiriyor.

Çin madencilik devi Bitmain’den ayrılan Bitdeer ve ABD’nin önde gelen halka açık Bitcoin madencilik şirketi Riot Blokchain firmaları, Texsas’ın Rockdale kasabasında eski bir alüminyum dönüştürme fabrikasında Bitcoin madenciliği yapıyor. Burayı tercih etme sebeplerini ucuz elektrik ve rahat yasal koşullar olarak söylüyorlar.

Alüminyum tesisini işleten firma Alco, 2008 yılında tesisteki faaliyetlerine son verdiği söyleniyor. Tesis, firma faaliyetlerine son verene kadar dünyanın en büyük işletmesi olarak biliniyor. Texsas Blokchain Konseyi başkanı Lee Bratcher’e göre, tesisin enerji tüketimi boşa harcanıyordu. Bu nedenle enerjiyi Bitcoin madenciliği yaparak daha verimli bir sahada kullanmak istediklerini vurguluyor.

Rockdale kasabası sadece 5.600 kişilik nüfusu ile şirin bir kasaba olarak tabir ediliyor. Kırsal ve küçük bir kasaba olmasına rağmen endüstriyel madenciliğin en yoğun talep bulduğu nadir yerlerden biri olarak gösteriliyor. Büyük Bitcoin madenci şirketleri için Texsas ve kasabaları ucuz elektrik fiyatları, büyük boş araziler ve yasal olanakların iyi olması nedeniyle burayı tercih ediyor.

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51