Ekonomi

Dolar ve Euro Rekordan Rekora Koşuyor, Altın da Yükselişe Geçti!

ABD’de enflasyon sebebiyle doların değeri düşüp altın yükselişe geçerken Türk Lirası yine ABD Dolar’ının kaybettiği değerden daha fazla değer kaybetmeyi başararak, Dolar’ın tırmanışına dur diyemiyor.

Yayın saati itibariyle 1862 dolara ulaşan ons altın yükselişine son hız devam ediyor. Tam 1862 dolar seviyesinden bir dirençle karşılaşan altın, yükselişine devam edecek gibi duruyor. 1862 dolar direncinden sonra 1914 dolar direncine hızlı bir şekilde yükselebilecek olan altın bu seviyenin üstünde kalmayı başarırsa, 2067 dolara kadar yükselebilir.

Düşüş senaryosu pek muhtemel olmasa da şuan 1862 dolar ile dirençte bulunan altın, bir düşüş senaryosu gerçekleştirdiği takdirde 1811 dolar seviyelerine kadar bir gerileme yaşayabilir.

Doviz Kurları Vatandaşın Belini Bükmeye Devam Ediyor!

Türkiye’de dolar ve euro değer kazanmaya son hız devam ediyor. Yapılan baskılar, siyasal çatışmalar ve yükselen enflasyon oranı Türk Lira’sının değer kaybetmesinde baş rol oynuyor.

Türkiye yapılan son bu yükselişlerle beraber Arjantin Peso’sunu da geride bırakarak ABD Doları karşısında en fazla değer kaybeden para birimi olmuş durumda.

Yayın saati itibariyle 9.97 seviyelerine kadar yükselen ABD Dolar’ı rekordan rekora koşuyor. Euro’da 11.40 seviyelerine ulaşmış durumda. Hangi sebeple olursa olsun, Merkez Bankası’nın uygulandığı yanlış politikalar sayesinde Türk vatandaşlarının alım güçleri her geçen gün azalmaya devam ediyor.

Önünde hiç bir direnç bulunmayan USD/TRY grafikleri ve EUR/TRY grafikleri için bir seviye belirtmek çok zor bir hale gelmiş durumda. Doların 10 seviyesini aşması durumunda çok daha kötü senaryolar göreceğimizi söyleyen ekonomistler vatandaşları uyarmaya devam ediyor.

En Son Yazılar

Dev Kripto Balinası, Bitcoin (BTC) Satışı Yapıyor! İşte Son Veriler..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ortalama 1.5 senedir düzenli bir şekilde yükseliş yaşıyor. BTC'deki…

18.02.2024 - 20:17

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’lerde Haftaya Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle ABD'den gelen enflasyon…

18.02.2024 - 19:00

Bir Tüccar 137 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 176 Bin Dolar Kazandı!

Sert yükselişler ve düşüşler kripto para sektörünün doğasında bulunuyor. Bu piyasadaki volatilite birçok yatırımcının zengin…

18.02.2024 - 18:11

Crypto Kemal’in Ninjaları, Yatırımcısına Yüklü Kazanç Getirdi! İşte Son Durum..

Kripto Türkiye'nin en büyük NFT koleksiyonu olan Ninja Squad, bugün itibariyle NFT gündemine oturmuş durumda.…

18.02.2024 - 16:23

Lazarus Hack Grubu, Çaldıkları Bitcoin ve Altcoin’leri Hangi Platformda Aklıyor?

Başarılı bir analitik şirketi olan Chainalytics yıllık raporunda, Kuzey Koreli Lazarus Hack grubundaki bilgisayar korsanlarının…

18.02.2024 - 15:46

Bitcoin Boğası Justin Sun, Yeniden Altcoin Toplamaya mı Başlıyor?

Kripto sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, aldığı kararlarla…

18.02.2024 - 13:34