Gündem

Dolar ve Altın, TCMB’nin Faiz Kararını Bekliyor! Artış Olacak mı? Beklenti Ne? İşte Saati..

Türk yatırımcılar bugün itibariyle gözünü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasına (TCMB) çevirdi. Geçtiğimiz toplantıda çok uzun bir sürenin ardından faiz artışı gerçekleştiren TCMB, yine de dolar ve altındaki yükselişlere engel olamamıştı.

Bu yükselişler, faiz artışının beklentilerin altında kalmasından ötürü engellenemedi. Bugün itibariyle TCMB yeni faiz artış kararını açıklayacak.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) faiz artış kararı TSİ 14.00’da açıklanacak. Şuan itibariyle TCMB’nin yeniden faiz artışına gitmesi bekleniyor.

Faiz Artış Kararı Öncesi Son Beklentiler Neler?

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan TradingEconomics’in aktardıklarına göre şuan itibariyle finans piyasalarında TCMB’nin 500 baz puanlık bir faiz artışı yapması bekleniyor.

Geçtiğimiz toplantıda 650 baz puanlık artış yaparak faiz oranlarını yüzde 15’e yükselten TCMB, beklentilerin (geçtiğimiz toplantıda faizlerin yüzde 21’e yükseltilmesi bekleniyordu) altında bir artış yapmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) yeniden beklenti (500 baz puan) altında biri faiz artış kararı alması, dolar ve altında yükseliş getirebilir. Beklenti üstü bir artışın yapılması ise bu ürünlerin Türk lirası (TL) karşısında değer kaybetmesine neden olabilir.

*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası Sert Yükselen Bu Altcoin’de Satış Yapmaya Başladı!

Büyük yatırımcılar aldıkları kararlar ile kripto gündemine gelmeye devam ediyor. Kripto para yatırım şirketlerinin yanı…

18.02.2024 - 11:11

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Hafta Sonu Geçiriyor?

Bu hafta sonu itibariyle kripto para sektöründe düşüşlerin daha baskın olduğu görülebiliyor. Lider kripto para…

18.02.2024 - 00:36

Bitcoin Ayısı Capo, BTC ve Altcoin’ler Hakkındaki Son Düşüncelerini Paylaştı!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Crypto Capo, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

17.02.2024 - 23:32

SICAK GELİŞME: Bu Haber ile Türklerin Takibindeki Bir Altcoin Uçuşa Geçti!

Son dakikalarda Türk kripto para yatırımcıları The Guardian'ın İstanbul Başakşehir Futbol kulübü hakkında paylaştığı habere…

17.02.2024 - 22:19

Büyük Kripto Yatırımcıları, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yüklü Yatırımlar Yapıyor!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam etmekte. Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin…

17.02.2024 - 21:28

DİKKAT: Bu Ülkede Bankaların Bitcoin ve Altcoin İşlemleri Yasaklandı! İşte Detaylar..

Honduras Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CNBS), yerel bankaların dijital varlıklarla işlem yapmasını ve…

17.02.2024 - 20:16