Kategori: Haberler

Dolar, Euro ve Altın Fiyatlarında Ani Sıçrama: Sebep Belli mi?

ABD dolarının Türk lirası karşısındaki düşüşü neredeyse 3 ay boyunca istikrarlı bir şekilde devam etti. TL karşısında 6,95 seviyesine kadar gerileyen ABD doları, son iki günde ise ciddi bir yükseliş elde etti. Bugün ise sadece doların değil aynı zamanda emtialar ile döviz kurlarının birçoğunda ciddi bir yükseliş görüldü.

ABD Hazine Tahvillerinde Faiz Artışı

Doların TL karşısında yükselişini etkileyen en önemli etkenin FED Başkanı Powell tarafından yapılan son konuşma olduğu iddia ediliyor. Powell, piyasayı teskin ederek enflasyona karşı harekete geçeceklerini vurguladı. ABD 10 Yıllık Hazine Tahvillerinin faiz oranının %1,6 seviyesine kadar yükseltilmesi ise Powell’ın ne kadar kararlı olduğunu ortaya koydu. ABD Hazine Tahvillerinin faizinin yükseltilmesi, güvenli liman olarak görülen bu yatırımın daha da çekici bir hal almasını sağladı. Bu sadece Türk lirasını değil, diğer bütün ülkelerin para birimlerini olumsuz bir şekilde etkiledi.

Dolar Kurunun Yükselişini Ekonomistler Yorumladı

Kulislerde konuşulan bir diğer konu ise Eski Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın dönüşü. T24 ekonomi yazarı Barış Soydan, konu hakkında yaptığı açıklamada dolar/TL’deki yükselişin sebebinin Berat Albayrak iddiası olduğunu vurguladı. Soydan konu hakkında yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminin politikalarına sahip çıktı ve hiçbir yanlış yapılmadığını söyledi. Oysa o dönemde Merkez Bankası’nın rezervlerinin tarihte ilk kez eksiye indiğini biliyoruz.

Cumhurbaşkanı rezerv satışına sahip çıktığına göre demek ki o politikalara ilişkin bir memnuniyetsizlik yok. Beş veya on ay sonra o politikalara geri dönülmeyeceğinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faizde yeniden indirim istemeyeceğinin bir garantisi yok.”

En Son Yazılar

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56

Bir Balina Bitcoin Borç Aldı, Bu BTC’leri Ethereum (ETH) ile Takas Etti! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

15.02.2024 - 23:57

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Marjinden Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün itibariyle son dönemlerin tartışmalı…

15.02.2024 - 23:22

Kripto Balinaları Bugün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımları..

Kripto para sektöründe yükseliş dönemlerinde en çok kazancı sağlayanlar çoğu zaman kripto balinaları oluyor. Yaptıkları…

15.02.2024 - 22:33

SICAK GELİŞME: FED Yöneticisi Bitcoin (BTC) ETF’leri Hakkında Konuşuyor!

Kripto para yatırımcıları uzun bir süre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin…

15.02.2024 - 21:46

Popüler Analist: Bitcoin’de (BTC) Düşüş, Bu Altcoin’de Ralli Bekliyor!

Popüler bir kripto para analisti olan Ali Martinez, yaptığı tahminlerle kripto piyasasının gündeminde kalmaya devam…

15.02.2024 - 21:07