Dogecoin (DOGE)

DOGE’ye Rekor Getiren 2 Gelişmenin Etkisi Nereye Kadar Sürecek?

Dogecoin (DOGE), yine gündeme 12’den girmeyi başardı ve şu an küresel kripto para sektörünün gündeminde DOGE yer alıyor. DOGE, basın saati itibarıyla 0,45 dolar direncini de kırarak 0,48 dolar seviyesine geldi. DOGE’un son 7 günde %77, son 24 saat içerisinde %25 yükseliş elde etmesinin ise birden çok sebebi var gibi gözüküyor.

DOGE İçin Yükseliş Sebepleri Neler?

Aslında Dogecoin fiyatının başından beri yükselmesini sağlayan temel etmen, ünlü milyarder Elon Musk olmuştu. Elon Musk’ın etkisi bir süre azalsa da şu an için bunun geri döndüğü söylenebilir. ABD’nin en büyük talk showlarından birisi olan Saturday Night Live, Elon Musk’ı konuk edecek.

Elon Musk, programa katılmadan  önce Twitter üzerinden yaptığı açıklamada DOGE hakkında açıklamalarda bulunabileceğini ima etti. 8 Mayıs tarihinde yapılacak programda DOGE hakkında açıklama yapılacağı beklentisi, fiyatı canlı tutuyor.

İkinci gelişme ise eToro borsasından geldi. Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından eToro, Dogecoin (DOGE) listelemesini duyurdu. 20 milyondan fazla kullanıcısı bulunan eToro’nun DOGE listelemesi aslında şaka olarak görülen bu kripto paranın meşrulaşması anlamına da geliyor.

DOGE, şaka olarak piyasaya sürülse de son dönemde birçok önde gelen borsa ve kurum tarafından listelendi veya kullanıma açıldı. Bu da artık diğer para birimleri gibi DOGE’un da meşrutiyet kazanmasını sağladı ve fiyatı olumlu etkiledi.

En Son Yazılar

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28

Popüler Kripto Tüccarı Saldırıya Uğradı, Milyonlarca Dolarlık Altcoin Çalındı!

Kripto para sektörünün en korkutucu isimleri olan bilgisayar korsanları, yatırımcıların varlıklarını hedef almaya devam ediyor.…

16.02.2024 - 11:09