Dogecoin (DOGE)

Dogecoin (DOGE), Bu Sefer Resmen Uzaya Gönderildi!

Şaka olarak piyasaya sürülmesine karşın kısa sürede inanılmaz bir popülerlik ve başarı elde eden Dogecoin (DOGE), bunun büyük bir kısmını ise Tesla CEO’su Elon Musk’a borçlu. Elon Musk’ın bir şaka kripto para biriminden 90 milyar dolarlık bir kripto paraya çevirdiği DOGE, şimdilerde ise Musk olmadan da popülerliğine popülerlik katabilmekte.

DOGE, Uzaya Gönderildi

Dogecoin’in bizzat Elon Musk’ın SpaceX şirketine ait roketlerden birisi ile resmen uzaya gönderileceği bilinse de bunun için gerekli süre henüz dolmadı. Bir YouTuber ise elini çabuk tutarak Dogecoin’i Elon Musk’tan önce uzaya gönderdi.

YouTube’un ünlü isimlerinden Reid Williamson, Elon Musk’ın şerefine gerçekleştirdiğini belirttiği bu eyleminde helyum balonları kullandı. Helyum ile dolu hava balonunun ucuna fiziksel DOGE coini ekleyen Williamson, bunu gökyüzüne bıraktı. Dünyanın atmosferi içerisinde kalan balon, yine de iç uzay denilebilecek alana gitmiş gibi gözüküyor.

Hava balonları genellikle 42 km’den daha düşük irtifalara ulaşabilmekte ve dış uzayın ise 100 km’den sonra başladığı biliniyor. DOGE bu uçuşuna ise Texas eyaletinde başladı ve GPS üzerinden yapılan takibe göre yaklaşık 60 km’lik yatay bir uçuş da gerçekleştirdi.

Williamson’ın bu fiziksel DOGE coin için herhangi bir cüzdan adresi ekleyip eklemediği bilinmiyor. Bu da söz konusu balon ileride düşerse kullanıcıların gerçekten DOGE varlığına kavuşup kavuşmayacağının belli olmadığı anlamına geliyor. Yine de hem YouTuber hem de DOGE topluluğu amacına ulaşmış olabilir.

En Son Yazılar

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56

Bir Balina Bitcoin Borç Aldı, Bu BTC’leri Ethereum (ETH) ile Takas Etti! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

15.02.2024 - 23:57

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Marjinden Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün itibariyle son dönemlerin tartışmalı…

15.02.2024 - 23:22

Kripto Balinaları Bugün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımları..

Kripto para sektöründe yükseliş dönemlerinde en çok kazancı sağlayanlar çoğu zaman kripto balinaları oluyor. Yaptıkları…

15.02.2024 - 22:33

SICAK GELİŞME: FED Yöneticisi Bitcoin (BTC) ETF’leri Hakkında Konuşuyor!

Kripto para yatırımcıları uzun bir süre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin…

15.02.2024 - 21:46

Popüler Analist: Bitcoin’de (BTC) Düşüş, Bu Altcoin’de Ralli Bekliyor!

Popüler bir kripto para analisti olan Ali Martinez, yaptığı tahminlerle kripto piyasasının gündeminde kalmaya devam…

15.02.2024 - 21:07